Now Reading:
Županija za rekonstrukciju grijanja i energetskih vodova u koprivničkoj Srednjoj i Obrtničkoj školi izdvojila 1,3 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Županija za rekonstrukciju grijanja i energetskih vodova u koprivničkoj Srednjoj i Obrtničkoj školi izdvojila 1,3 milijuna kuna

Nastavljaju se radovi na obnovi školske infrastrukture u školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija kojima se uvelike poboljšavaju materijalni uvjeti za učenike i nastavnike u nadolazećoj školskoj godini.

U tijeku su tako i radovi rekonstrukcije centralnog grijanja Srednje škole Koprivnica te glavnih energetskih vodova Srednje i Obrtničke škole Koprivnica koje je danas obišao župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i te pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anom Mušlek.

O radovima i investiciji ukupne vrijednosti 1.344.704 kuna koji su u potpunosti financirani sredstvima Koprivničko-križevačke županije, župana su izvijestili ravnateljica Srednje škole Koprivnica Manuela Gregurić i ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić. Zahvalili su Županiji na financijskoj pomoći u projektima te izrazili zadovoljstvo što će rekonstrukcijom cijevne mreže centralnog grijanja i glavnih energetskih vodova boravak u školskim prostorima biti još ugodniji.
-Hvala Županiji što je omogućila rekonstrukciju kojom će se stvoriti još bolji uvjeti rada – kazala je ravnateljica Gregurić te dodala kako će sve biti spremno za početak i prvi dana nastave, a ravnatelj Martić je kazao:

-Sretni smo što naš osnivač kontinuirano prati sve naše potrebe, ova će investicija smanjiti troškove energenata i najvažnije, olakšati rad učenika i nastavnika.

Župan je istaknuo kako se radi o vrlo značajnom ulaganju kojem se pristupilo zbog dotrajalosti postojećeg sustava grijanja kao i zbog potrebe zamjene spomenutih energetskih vodova. Dodao je kako je investicija iznimno vrijedna jer u objektu zajednički djeluju Srednja škola Koprivnica kao najveća škola u županiji i Obrtnička škola, a koje ukupno pružaju školske programe i zanimanja za oko 1300 učenika.
-Poboljšanje materijalnih uvjeta, posebno ovako značajnim zahvatima, naša je zadaća te u skladu s mogućnostima kontinuirano nastojimo djelovati na što bolji i kvalitetniji način kako bi korist za učenike i nastavnike bila što veća. Sama činjenica da smo izdvojili 1,3 milijuna kuna za ove radove, dovoljno govori o našoj ozbiljnosti i želji da uvjeti rada i boravka u školi budu što bolji, jer oni u konačnici potiču učenike da ulože još više truda i angažmana u svladavanju školskih obaveza – kazao je župan te podsjetio kako je prije nekoliko godina Županija u energetsku obnovu zgrade, kojom se postavila nova energetska ovojnica i izmijenila vanjska stolarija, uložila 5.5 milijuna kuna.

Županijska uprava nastavlja i s drugim važnim projektima u području obrazovanja, dodao je župan te istaknuo da je tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt Centra kompetentnosti ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna u kojem sudjeluje koprivnička Obrtnička škola te partneri iz Strukovne škole Đurđevac, a koji će se uz unaprjeđenje infrastrukture i strukovnih zanimanja omogućiti razvoj novih zanimanja na tržištu rada.
-Važno je naglasiti kako su za realizaciju ovog važnog projekta vrijednog 60 milijuna kuna osigurana sredstva iz europskih fondova preko natječaja resornih ministarstava. Prošli mjesec smo u Općini Sveti Ivan Žabno potpisali i prvi ugovor u sklopu programa izgradnje školskih sportskih dvorana u pet općina Koprivničko-križevačke županije kojim će Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave izgraditi moderne i multifunkcionalne dvorane. Radi se o investicijskom ciklusu od preko 70 milijuna kuna kojim ćemo značajno povećati standard života u ruralnim područjima – napomenuo je župan na kraju obilaska.

www.sjever.hr

04.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.