Now Reading:
Uoči utakmice U-21 reprezentacije Šuker stigao u Varaždin: Čekamo varaždinski klub ponovo u Europi
Full Article 2 minutes read

Uoči utakmice U-21 reprezentacije Šuker stigao u Varaždin: Čekamo varaždinski klub ponovo u Europi

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u četvrtak, 3. rujna, od 19 sati igrat će se kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo između U-21 reprezentacija Hrvatske i Grčke.

Uoči tog susreta, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker danas je došao u radni posjet Nogometnom klubu Varaždin, gdje je razgovarao s predsjednikom kluba Stjepanom Cvekom.

U izjavi novinarima Šuker je istaknuo da Varaždin i ova nogometna sredina zaslužuju pomoć HNS-a.

– Sigurno je da će HNS napravit teren kao što su dobili svi prvoligaši, nagodinu, jer imamo pauzu zbog korone, još Gorica i Varaždin. Da kvaliteta svih travnjaka bude ista. Čekamo da se ovaj klub vrati na one pozicije kada je igrao u Europi, dužni smo to i prema familiji Herjavec. Anđelka nikad nećemo zaboraviti. Prije korone Varaždin je imao problema, ali onda su odigrali dobro. Da je prvenstvo trajao možda bi došli do Europe – rekao je Šuker i komentirao nogomet u vrijeme korone.

– Europska komisija i UEFA su u razgovoru da 2021. Europsko prvenstvo bude s navijačima. Navijači sada malo pate i vidjelo se da je 2-3 mjeseca bez sportskih natjecanja poražavajuće za cijeli svijet. Što se tiče Varaždina, uvijek smo pomagali klubu i drago nam je doći ovdje, reprezentacija je uvijek dobro dočekana i reprezentaciji U-21 želim sreću i tri boda – završio je predsjednik HNS-a.

Cvek je zahvalio predsjedniku i Savezu.

– Stadion je star više od 30 godina. Oni su nam pomogli, uložili u infrastrukturu, a mi opravdali njihovo povjerenje. Naša su očekivanja da se pojačamo u igračkom dijelu i da se vratimo u europske vode. Sjećamo se Aston Ville i Mallorce. Poslije ulaganja bit će sposobni za organizaciju utakmica A vrste – kazao je predsjednik NK Varaždin.

Uz predstavnike HNS-a i NK Varaždina, na sastanku su bili i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac te Dražen Vitez iz policije.

n.kalajdžija / sjever.hr

28.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.