Now Reading:
Trinaest novih slučaja COVID-19, šesnaest osoba izliječeno
Full Article 2 minutes read

Trinaest novih slučaja COVID-19, šesnaest osoba izliječeno

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 28.08.2020. do 11:00 sati evidentirana je 421 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o trinaest osoba više, a šesnaest je osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 126 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 284 osobe, a 11 ih je preminulo.

Napominju kako se podaci koje svakodnevno objavljuju odnose na podatke zaprimljene od strane županijskog Zavoda do 11 sati, dok Nacionalni stožer objavljuje podatke dobivene do 14 sati. Iz toga proizlazi razlika u brojevima.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – po četiri nova slučaja u ispostavama Zaprešić i Velika Gorica, po dva nova slučaja u ispostavama Sveti Ivan Zelina i Samobor od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje te jedan novi slučaj u Ispostavi Dugo Selo

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – sedam izliječenih osoba u Ispostavi Velika Gorica, pet izliječenih osoba u Ispostavi Vrbovec, te po dvije izliječene osobe u ispostavama Jastrebarsko i Zaprešić

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

sjever.hr

28.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.