Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Još malo uživajte u ljetu, stižu novi pljuskovi, grmljavina i osvježenje
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Još malo uživajte u ljetu, stižu novi pljuskovi, grmljavina i osvježenje

Ako imate planove za vikend na otvorenom, nećemo vam savjetovati da ih odgodite, – ne u subotu, dok bi u nedjelju situacija mogla biti malo drugačija.

Najbolje da pročitate vremensku prognozu, pa u skladu s dobivenim informacijama planirajte što ćete, kako ćete i gdje.

Hrvatska danas

Danas će, najavljuju iz DHMZ-a, biti sunčano i vruće.
Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, a još u noći i ujutro uz obalu burin.
Najniža temperatura zraka od 13 do 18 na kopnu, od 19 do 24 na obali i otocima, a najviša dnevna uglavnom između 30 i 35 °C.

Vrijeme narednih dana

Sunčano i vruće u subotu, a na Jadranu i u nedjelju. U unutrašnjosti u noći na nedjelju naoblačenje uz pljuskove i grmljavinu, a u nastavku razdoblja promjenljivo uz povremenu oborinu. Na obali će lokalnih pljuskova biti u ponedjeljak.
Na kopnu će slab jugoistočnjak u nedjelju okrenuti na umjeren sjeveroistočnjak. Na moru ujutro burin, poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, a u nedjelju će na sjevernom dijelu zapuhati umjerena do jaka bura koja će u ponedjeljak zahvatiti i veći dio Dalmacije.

Dnevna temperatura sutra viša od današnje, a od nedjelje na kopnu osjetno svježije. Tako će, primjerice, na varaždinskom području u nedjelju dnevni maksimalac biti oko 25, a u ponedjeljak svega 22 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Nastavljaju se povoljne biometeorološke prilike koje će kod većine ljudi podržavati dobro raspoloženje i primjerenu koncentraciju. Savjetujemo prilagoditi aktivnosti dijelovima dana s manjim toplinskim opterećenjem, uzimati laganu prehranu uz dovoljno tekućine i zaštitu od UV zračenja pri izlasku na otvoreno.

ak/sjever.hr/dhmz

21.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.