Now Reading:
Ravnatelj Kudelić pojasnio zašto su liječnici te medicinske sestre i tehničari OB Varaždin u samoizolaciji
Full Article 2 minutes read

Ravnatelj Kudelić pojasnio zašto su liječnici te medicinske sestre i tehničari OB Varaždin u samoizolaciji

U Varaždinskoj županiji trenutno je 9 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Tri se osobe liječe u Općoj bolnici Varaždin, a šestero ih je izolirano kod kuće.

Županijski stožer u ponedjeljak je izvijestio kako je zbog jedne pozitivne pacijentice nekoliko liječnika te medicinskih sestara i tehničara u samoizolacije, a situaciju u bolnici komentirao je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić:

– Prije tri dana u Opću bolnicu Varaždin zaprimljena je ženska osoba starije životne dobi s ozljedama prsnog koša koja nije pokazivala apsolutno nikakve simptome respiratorne bolesti, no preventivno smo ju, kao i većinu pacijenata koje primamo putem Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, testirali na Covid-19 infekciju i otkrili smo da je pacijentica pozitivna. Zahvaljujući tome, testirani su članovi obitelji i dokazane su tri nove dodatne infekcije. Budući da je u tom kratkom periodu do samog testiranja nekoliko naših djelatnika bilo u direktnom kontaktu, provedena je epidemiološka analiza i dvoje naših liječnika i devet medicinskih sestara odnosno tehničara je dobilo izrečenu mjeru samoizolacije u svrhu prevencije potencijalnog daljnjeg širenja bolesti.

Ravnatelj je naglasio da je u samoizolaciji liječnica s Odjela za radiologiju i liječnik iz Službe za kirurške bolesti, dok su medicinske sestre i tehničari iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema odnosno Službe za kirurške bolesti.

Kudelić je kazao kako u bolnici i dalje sve funkcionira normalno, svi odjeli uredno rade te se provode sve propisane mjere od trijaže, trijažnog šatora, mjerenja temperature i slično.

m.furlan/sjever.hr 11.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.