Now Reading:
Na 25. Croatia Cupu u samostrelu u Velikom Trgovišću natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Češke
Full Article 3 minutes read

Na 25. Croatia Cupu u samostrelu u Velikom Trgovišću natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Češke

U subotu, 08. kolovoza, na sportskom centru u Velikom Trgovišću otvoren je 25. Međunarodni Croatia Cup u samostrelu. Svečanom otvorenju nazočio je zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek- Jambrek.

“Krapinsko-zagorska županija pomaže i ponosimo se što je ovo natjecanje u našoj županiji, u Velikom Trgovišću. Unatoč pandemiji natjecatelji su nam došli iz Češke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske što je dokaz da u sportu nema granica. Osim streljačkog društva iz Velikog Trgovišća koji postižu svjetske rezultate, Krapinsko-zagorska županija preko Zajednica sportova Krapinsko-zagorske županije odvajamo određena sredstva i pratimo naše natjecatelje”, izjavio je zamjenik župana Ferek-Jambrek.

“Streljačko društvo Veliko Trgovišće ima izuzetne rezultate na svjetskom, europskom nivou. Imamo pet reprezentativaca što je vrlo značajno i koji predstavljaju Veliko Trgovišće u Hrvatskoj i svijetu. Društvo od Općine ima apsolutni suport kao i kroz Sportsku zajednicu”, rekla je Štefica Kukolja, zamjenica načelnika Općine Veliko Trgovišće.

“Ovo je natjecanje u disciplinama samostrela. Danas ćemo nastupiti u najjačem sastavu kojega predvodi obitelji Pereglin i Oborevečki sa Domagojem, Valentinom, Martinom i Mihaelom i očekujemo izuzetne rezultate s obzirom da su vremenski uvjeti dobri. Žao nam je što nije došlo više strijelaca iz drugih zemalja”, kazao je Petar Gorša, olimpijac u streljaštvu.

Damir Oborovečki, predsjednik Streljačkog društva Veliko Trgovišće rekao je kako u Velikom Trgovišću imaju aktualne europske i svjetske prvake u gađanju. samostrelom i tri člana se nalaze među četiri najbolja strijelca u svijetu..

m.sopek/sjever .hr 08.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.