Now Reading:
Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna?
Full Article 2 minutes read

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna?

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, još ponegdje s kišom te danju toplije. Na kopnu će prijepodne uz više oblaka kiša biti češća, potom smirivanje. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji sunčanije, ali i dalje nestabilno, pa uz dnevni razvoj oblaka ponegdje može pasti poneki pljusak praćen grmljavinom. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena, ponegdje i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a na jugu i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na moru između 18 i 22. Najviša dnevna od 22 do 27, istoku i na Jadranu između 27 i 30 °C.

Uglavnom nepovoljne biometeorološke prilike će se zadržati u Lici i Gorskom kotaru. U ostalim hrvatskim područjima će se poboljšavati, pa će kod osjetljivih ljudi popuštati glavobolja, a popravljati se koncentracija, radni učinak i raspoloženje. Kroničnim bolesnicima će biti lakše podnositi bolesti nego prethodnih dana.

Do kraja tjedna djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te postupno sve toplije. Uz promjenljivu naoblaku poneki pljusak praćen grmljavinom najizgledniji je u unutrašnjosti, a malo kiše ne može se isključiti ni na sunčanijem Jadranu. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će puhati umjerena, pod Velebitom i jaka bura, još u petak s olujnim udarima. U nedjelju će vjetar slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura u porastu, osobito dnevna, pa će danju ponovno biti vruće.

sjever.hr / DHMZ

06.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.