Now Reading:
Općina Marija Bistrica dodjeljuje bespovratne potpore male vrijednosti u poljoprivredi
Full Article 3 minutes read

Općina Marija Bistrica dodjeljuje bespovratne potpore male vrijednosti u poljoprivredi

Potpore male vrijednosti dodjeljuju se sukladno pravilima EU o pružanju državne potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju propisanim Uredbom Komisije.

Predmet javnog poziva je podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti u poljoprivredi na području Općine Marija Bistrica u 2020. godini za slijedeća ulaganja u poljoprivredi:

MJERA 1. Razvoj stočarstva – umjetno osjemenjivanje krava i krmača – potpora će se odobriti korisniku za subvencioniranje troškova umjetnog osjemenjivanja krava i krmača od strane ovlaštene veterinarske ambulante u iznosu od 100,00 kuna (slovima: stokuna)  po plotkinji za obavljeno prvo osjemenjivanje.

MJERA 2. Očuvanje stočarske proizvodnje – poticaj za uzgoj i držanje krava – Potpora će se odobriti korisniku za uzgoj i držanje krava po domaćinstvu do najviše 2 (dvije) krave u tekućoj godini u iznosu od 500,00 kuna (slovima:petskokuna)  po kravi.

MJERA 3. Razvoj poljoprivredne proizvodnje – subvencioniranje kamata poljoprivrednih kredita – Potpora će se odobriti korisniku za sufinanciranje kamata na poljoprivredne kredite u visini od 1% kamata za sklopljeni iznos kredita prema otplatnom planu samo uz sudjelovanje Krapinsko-zagorske županije.

Korisnici sredstava potpore su: fizičke/pravne osobe, obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava koja imaju sjedište odnosno prebivalište na području Općine i čija se proizvodnja odvija na području Općine, koji nemaju dugovanja prema Općini Marija Bistrica i ispunjavaju druge uvjete iz javnog poziva vezano za pojedinu mjeru.

Za korisnike potpora koji su u sustavu PDV-a troškovi PDV-a nisu prihvatljivi za odobravanje potpore.

Zahtjev za dodjelu potpora podnosi se najkasnije do 15.12.2020. godine odnosno do utroška sredstava u Proračunu Općine za 2020. godinu uz priloženu svu potrebnu dokumentaciju i na propisanim obrascima koji se mogu dobiti u Općini Marija Bistrica.

Cijeli poziv pročitajte ovdje

www.sjever.hr/marija-bistrica.hr 01.08.2020.

Input your search keywords and press Enter.