Now Reading:
Održana 23. sjednica Gradskog vijeća Lepoglave; Škvarić – izmjenama i dopunama Statuta dječjeg vrtića Lepoglava omogućili smo da se naši vrtići otvore u rujnu ove godine
Full Article 4 minutes read

Održana 23. sjednica Gradskog vijeća Lepoglave; Škvarić – izmjenama i dopunama Statuta dječjeg vrtića Lepoglava omogućili smo da se naši vrtići otvore u rujnu ove godine

U četvrtak, 30. srpnja, održana je 23. sjednica Gradskog vijeća Lepoglave koja je započela aktualnim satom. Nezavisni vijećnik Boris Šinko postavio je pitanje ravnateljici dječjeg vrtića Lepoglava, Valentini Husnjak Ribić, koliko će se točno novih djelatnika zaposliti s početkom nove vrtićke godine.

“U centralnom vrtiću u Lepoglavi zaposliti ćemo još dvije odgajateljice kako formiramo jasličku grupu koju do sada u vrtiću Lepoglava do sada nismo imali. Proširenjem vrtića i gradnjom vrtića u Višnjici ukazala se potreba za domarom. U vrtiću će biti stotinjak djece u primarnom programu i dvadesetak djece u predškolskom programu”, odgovorila je ravnateljica vrtića Husnjak Ribić.

“Za dječji vrtić u Višnjici za sada imamo 47 prijava i zaposliti ćemo šestero osoba. Prije samog početka vrtićke godine planiramo imati otvorena vrata i u vrtiću u Lepoglavi Dan otvorenih vrata biti će 21. kolovoza, a 5. rujna će biti u podružnici u Višnjici”, dodala je Husnjak Ribić.

Na sjednici Gradskog vijeća Lepoglave prihvaćena je odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju predškolske ustanove „Lepoglava”, koje su nužne zbog usklađivanja s izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, ali i definiranja osnivanja podružnice Dječjeg vrtića u Višnjici. Uređenjem prostora stekli su se propisani uvjeti za formiranje Podružnice kao predškolske ustanove na području grada Lepoglave.

S obzirom na osnivanje spomenute Podružnice, nužne su i izmjene i dopune Statuta dječjeg vrtića Lepoglava te Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada vrtića, koji su također usvojeni na vijeću.

“Ovo je jedan u nizu koraka kojega provodimo sa ciljem kako bismo što prije otvorili naše dječje vrtiće kako bi djeca i u Lepoglavi i u Višnjici sa 7. rujnom mogla krenuti u vrtiće. I to je ono što smo izmjenom Statuta omogućili kao i da se na području Višnjice formira vrtić kao područni odjel vrtića Lepoglava. Izmjenom statuta omogućeno je da se formira jaslička skupina koju do sada nismo imali. Izmjena Statuta omogućiti će i da se zapošljavaju novi kadrovi, ali i stručni suradnici”, kazao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Također, Gradsko vijeće objavljuje javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Lepoglave i njihove zamjenike.
Savjet mladih savjetodavno je tijelo Grada Lepoglave koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u gradu, uvažavajući načela nediskriminacije, partnerstva, suradnje i aktivnog sudjelovanja mladih.

Mandat Savjeta mladih traje tri godine i istječe krajem ove godine, a kako sva procedura oko provedbe traje tri mjeseca, već sam sada dao da se pokrene procedura da se mladi jave u Savjet mladih. Oni su savjetodavno tijelo Gradskog vijeća ali i gradonačelnika i njihov savjet, glas, ali i kritika, itekako je dobrodošla”, rekao je gradonačelnik Škvarić i dodao: “Mladi, pokrenite se, javite se, savjetujte!”

Gradonačelnik Marijan Škvarić dostavio je vijeću izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe za razdoblje od siječnja do lipnja 2020. godine iz kojeg je vidljivo kako sredstva dosad nisu utrošena.

m.furlan/m.sopek/sjever.hr 31.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.