Now Reading:
U srednje škole Varaždinske županije upisano 1.880 učenika – gotovo 10 posto dolazi ih iz drugih županija
Full Article 2 minutes read

U srednje škole Varaždinske županije upisano 1.880 učenika – gotovo 10 posto dolazi ih iz drugih županija

U srednje škole u Varaždinskoj županiji je u ljetnom upisnom roku upisano 1.880 učenika, sedam više u odnosu na prethodnu godinu. S obzirom da je u Varaždinskoj županiji 1.714 osmaša, najmanje 9,68 posto, odnosno 166 učenika, dolazi iz drugih županija.

-Imamo odličan rezultat da gotovo 10 posto učenika više upiše naše srednje škole, po čemu smo u samom vrhu Hrvatske, uz Zagreb. Učenici iz drugih županija dolaze u naše škole zato što su najbolje i pružaju vrhunsko obrazovanje. Posebno smo ponosni na strukovna zanimanja i na činjenicu da se u našim školama obrazuje 61 posto svih limara u Hrvatskoj, svaki treći tokar, 24 posto svih galanterista, 19 posto svih strojobravara, 16 posto svih instalatera kućanskih instalacija, 15 posto svih CNC operatera, 14 posto svih zidara, 12 posto svih pekara, 11 posto svih soboslikara – naveo je župan Radimir Čačić.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek je izvijestio da je u ljetnom upisnom roku popunjeno 91,6 posto mjesta u srednjim školama.
-Za razliku od ostalih dijelova Hrvatske gdje vlada najveći interes za gimnazije i ekonomska zanimanja, kod nas najveći interes nakon gimnazije vlada za strukovna zanimanja s područja strojarstva i elektrotehnike, dok je ekonomija tek na četvrtom mjestu. Gleda li se broj učenika iz naše županije i ukupni broj upisanih, imamo indeks 109,68, dakle minimalno je 9,68 posto učenika izabralo naše škole za nastavak školovanja, što je rezultat kontinuiranog ulaganja u školstvo, od jednosmjenske nastave do centara izvrsnosti – istaknuo je dr. sc. Huđek.

www.sjever.hr

30.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.