Now Reading:
VEĆ VEČERAS NEVRIJEME? Za sjever zemlje upaljen Meteoalarm!
Full Article 1 minutes read

VEĆ VEČERAS NEVRIJEME? Za sjever zemlje upaljen Meteoalarm!

Prognostičari su najavljivali, a sada su i potvrdili – sve nam je bliže nova promjena vremena koja će neke dijelove Hrvatske zahvatiti već večeras, odnosno noćas.

Frontalni poremećaj primaknut će nam se sa sjeverozapada Europe, destabilizirat će atmosferu, pa tako već noćas treba računati na kišu i pljuskove uz grmljavinu u Međimurju, gdje je moguće nevrijeme, na što upozorava Meteoalarm, sustav DHMZ-a, koji nas informira o potencijalno opasnim vremenskim prilikama, piše portal N1.

Njihova prognostičarka Tea Blažević najavljuje da će i sutra biti kiše, pljuskova i grmljavine u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, dok će se u Dalmaciji zadržati sunčano. Na moru će zapuhati umjerena bura, koja će prema večeri pojačati pod Velebitom.

Sjeverno će biti strujanje u unutrašnjosti, što će se odraziti na temperature, jer će nam stići hladniji zrak. U sjevernim dijelovima Hrvatske dnevni maksimalac vjerojatno neće prelaziti 25 stupnjeva.

Bit će to prolazno zahlađenje, ali čini se da nastavljamo u već poznatom ritmu izmjena hladnog i toplog zraka, što će ponovno pomrsiti planove ljubiteljima ljeta, piše N1.

screenshot

www.sjever.hr/N1

21.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.