Now Reading:
Hoće li se gradonačelnik Koprivnice kandidirati za predsjednika SDP-a?
Full Article 2 minutes read

Hoće li se gradonačelnik Koprivnice kandidirati za predsjednika SDP-a?

Ne, ne otklanjam mogućnost da ću se kandidirati za predsjednika SDP-a, ali nisam još donio konačnu odluku. Kad si gradonačelnik, kad postaneš i saborski zastupnik, kad imaš rezultate iza sebe pa dobiješ i neki broj preferencijalnih glasova, naravno da bi bilo smiješno reći da ne razmišljaš o kandidaturi. Dakle razmišljam, čekam, razgovaram s kolegama.

Za tjedan, najdalje dva, odlučit ću i pustiti bijeli ili sivi dim – odgovorio je za Jutarnji.hr tridesetčetverogodišnji gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na naše pitanje jesu li točne spekulacije da bi mogao biti jedan od kandidata za predsjednika SDP-a.

Peđa Grbin je zasad jedini koji je javno najavio svoju kandidaturu, a unutarstranačka grupacija koja je pomogla Bernardiću da se popne na vrh SDP-a nakon izbornog brodoloma uporno traži svog novog kandidata.

Svjesni su, kažu naši sugovornici iz SDP-a, da ne mogu dobiti utrku za predsjednika stranke, ali pokušavaju dvije stvari – odgoditi unutarstranačke izbore kako bi se konsolidirali i pronaći dovoljno jakog kandidata koji bi držao na okupu Bernardićevu struju i osigurao joj ulazak u stranačka tijela.

I dok jedni izvori iz SDP-a tvrde da je koprivnički gradonačelnik koji je na tu poziciju izabran na lokalnim izborima 2017. još mlad, bez dovoljne političke težine da bi mogao biti ozbiljan kandidat za čelnu poziciju, drugi tvrde da Bernardićeva struja i nema puno izbora.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/misel-jaksic-za-tjedan-ili-dva-odlucit-cu-hocu-li-se-kandidirati-za-predsjednika-stranke-15008175

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 16.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.