Now Reading:
„Muzej odbačenih predmeta“ u četvrtak u Krapini
Full Article 2 minutes read

„Muzej odbačenih predmeta“ u četvrtak u Krapini

Interdisciplinarni projekt „Muzej odbačenih predmeta“, autorica Irene Boćkai i Ane Katulić, koji je svoju premijeru imao lani u Velikoj Gorici, kreće na ljetnu turneju. Muzej će na jedan dan svoj privremeni postav imati u Krapini (16. srpnja), u dvorištu Galerije grada Krapine, te u Kninu (27. srpnja) i na Zlarinu (31. srpnja).

„Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost, mi ćemo ga zaprimiti i postaviti u sklopu izložbe, a građani koji će doći na izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i ponijeti kućama. Bez brige, predmete ćemo dezinficirati i očistiti tako da nema straha od virusa“, govore nam autorice projekta.

Podsjetimo, riječ je o projektu kojim se na jedan dan u svakom od ova tri grada privremeno otvara Muzej odbačenih predmeta. U uredovno radno vrijeme, od 9 do 17 sati autorice će zaprimati odbačene predmete, a u 20 sati je predviđeno otvorenje izložbe i performans tijekom kojeg će posjetitelji moći udomiti odbačene predmete.

Sredstva za projekt osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u sklopu programa Razvoja publike u kulturi, nositelj projekta je udruga Trećeprostor u suradnji s obrtom Plartforma, koji su u lokalnim sredinama partnere pronašli u Turističkim zajednicama, gradskim Uredima za kulturu kao i udrugama koje djeluju na tom području.

sjever.hr

14.07.2020.l

Input your search keywords and press Enter.