Now Reading:
VIKEND REKORDER Mrtav pijan vozio bicikl
Full Article 2 minutes read

VIKEND REKORDER Mrtav pijan vozio bicikl

policija

Tijekom vikenda, od 10. do 13. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih prometna nesreća s poginulom osobom i tri nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su četiri osobe stradale – jedna osoba je smrtno stradala, a tri osobe su ozlijeđene.

Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima (3), nepropisno kretanje kolnikom (2) i oduzimanje prednosti prolaska.
U subotu, 11. srpnja, oko 17.40 sati u Sirovoj Kataleni, radi brzine neprimjerene uvjetima, 22 – godišnji vozač, izgubio je nadzor nad osobnim automobilom te je udario u objekt kraj ceste. Vozač je upravljao prije stjecanja prava i pritom nije koristio sigurnosni pojas te je u nesreći smrtno stradao.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće od kojih dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe ozlijeđene. Mladi vozač, koji je ujedno bio pod utjecajem alkohol, izazvao je prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom.

Tijekom vikenda ukupno je sankcionirano 264 prometnih prekršaja od kojih 38 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 122 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora šest vozača je bilo uhićeno, a tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 10. srpnja, u 17.34 sata na državnoj cesti broj 28, u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 148 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 11. srpnja, u 1.35 sati, u Ulici braće Radića u Koprivnici, kod 42 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,12 promila.

Ističemo i zaticanje 40-godišnjeg vozača koji je, u petak, 10. srpnja, u 11.15 sati, u Ulici Nikole Tesle u Križevcima, zatečen kako prije stjecanja prava, upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila. Vozač je bio uhićen.

sjever.hr 13.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.