Now Reading:
Ministar Horvat sa smiješkom odgovorio na smanjenje broja ministarstava….
Full Article 2 minutes read

Ministar Horvat sa smiješkom odgovorio na smanjenje broja ministarstava….

Tijekom tjedna trebali bi konačno saznati kada će se formirati nova vlada. Predsjednik Republike najavio je sastanak s premijerom na kojem će mu dati mandat, a budući da je Andrej Plenković već izbrojio 76 ruku podrške u Saboru, sve ostalo bi trebala biti formalnost.

Uz premijera umjesto 20 ministara bit će ih petnaestak. Detaljnija konfiguracija nove vlade znat će se u ponedjeljak, a onda bi Andrej Plenković od predsjednika republke trebao i službeno dobiti mandat za sastav nove Vlade.

Žrtve reduciranja broja ministarstava, neslužbeno, bit će Gari Cappelli, Dražen Bošnjaković, Mario Banožić i Vesna Bedeković.

Spekulira se da u novom sazivu više neće biti mjesta ni za Gorana Grlića Radmana, Marka Pavića i Darka Horvata. Aktualni ministar gospodarstva potvrđuje smanjenje broja ministarstava i daje naslutiti da bi turizam i energetika mogli postati dio istog, megagospodarstvenog resora. Međutim, svoju sudbinu krije iza smješka.

Bit će sve ono što ima gospodarski karakter i ono što vam poručuje premijer, siguran sam da smo na dobrom putu da do toga i dođe, bit će petnaestak ministarstava, ne treba više u Hrvatskoj. Ovaj osmijeh na licu vam sve govori”, rekao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.https://net.hr/danas/hrvatska/nova-vlada-vec-iduci-tjedan-evo-tko-bi-sve-mogao-postati-zrtvom-plenkovicevog-rezanja/

www.sjever.hr/Net.hr 13.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.