Now Reading:
Prva polovica tjedna uglavnom sunčana
Full Article 1 minutes read

Prva polovica tjedna uglavnom sunčana

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena bura, još ujutro podno Velebita i jaka s olujnim udarima, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu većinom od 17 do 22 °C. Najviša dnevna između 21 i 25, na moru i u unutrašnjosti Dalmacije od 26 do 30 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti povoljne i pridonosit će dobrom općem stanju meteoropata i kroničnih bolesnika. Uz ugodne temperature zraka, osobito u unutrašnjosti zemlje, većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Savjetuju laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu od UV zračenja prilikom boravka na otvorenom.

U nastavku tjedna u početku umjereno, na Jadranu pretežno sunčano. U četvrtak porast naoblake i mjestimice kiša, gdjegod praćena grmljavinom, a slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar će okrenuti na jugoistočni i jugozapadni. Temperatura zraka do srijede na kopnu u porastu, zatim svježije, a na obali i otocima bez veće promjene.

sjever.hr / DHMZ

13.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.