Now Reading:
Vraća se sunce
Full Article 2 minutes read

Vraća se sunce

Prema prognozi DHMZ-a danas će veći dio dana prevladavati sunčano. Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, povremeno s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, postupno će oslabjeti, a prema otvorenom moru će zapuhati sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 24, a u unutrašnjosti Dalmacije, duž obale i na otocima 27 i 30 °C.

Nakon brzog prelaska fronte preko naše zemlje, biometeorološke prilike će se naglo poboljšati. Pad temperature zraka u unutrašnjosti zemlje bit će većini ljudi ugodan i poboljšat će opće stanje. Ipak, zbog ove nagle promjene i jako izraženog vjetra kroničnim srčanim bolesnicima se savjetuje prilagoditi aktivnosti.

U novom tjednu pretežno sunčano, povremeno i mjestimice uz umjerenu naoblaku u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena, u ponedjeljak još ponegdje i jaka bura. Jutra u unutrašnjosti razmjerno svježa za ovaj dio godine. Danju na kopnu iz dana u dan sve toplije, a na Jadranu će biti vrlo toplo, ne i vruće.

sjever.hr / DHMZ

12.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.