Now Reading:
Međimurski župan Posavec o kandidaturi za gradonačelnika Čakovca
Full Article 2 minutes read

Međimurski župan Posavec o kandidaturi za gradonačelnika Čakovca

Međimurski župan Matija Posavec, koji je kao nestranački kandidat bio drugi na listi Restart koalicije u 3. izbornoj jedinci koja obuhvaća Međimursku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku županiju te je osvojio 16.379 preferencijalnih glasova, gostovao je u programu N1 televizije, piše Jutarnji.hr.

Posavec je rekao da ljudi prepoznaju vrijednosti i političko djelovanje.

– To je dokaz da se ljude više ne može farbati – rekao je.

Odgovorio je na pitanje je li mogao na izbore i bez Restart koalicije.

– Teško je biti prorok na početku. Ne isplati se biti general poslije bitke. Sada što je, tu je. Meni je samo odgovornost i obaveza temeljem velikog broja preferencijalnih glasova da i dalje štitim interese hrvatskog sjevera, borim se za projekte, dostojan život građana i da nitko, kakva god bila Vlada, ne žmiri na ove rezultate i da cijene više sjever Hrvatske od kojeg se mnogo očekuje. Naša proizvodnja će sada biti itekako korisna i potrebna cijeloj zemlji – rekao je Posavec.

– Mi svake godine imamo neke izbore, iduće godine su lokalni. Funkcija župana i saborskog zastupnika je nespojiva, i kad gledate gdje je veća odgovornost, kao oporbeni saborski zastupnik veća je komocija i manja odgovornost, ali kao župan možete puno više toga napraviti, tako da ću ja sigurno završiti ovaj mandat do kraja, a nakon toga mi je u planu aktivirati saborski mandat i više se uključiti u pomoć svom kraju. Vidjet ćemo kako će se karte izmiješati – kazao je.

Otkrio je i planira li izaći na lokalne izbore kao kandidat za gradonačelnika Čakovca.

– To su se pojavile neke informacije koje su utemeljene na rezultatima u Čakovcu gdje sam dobio devet puta više glasova nego aktualni gradonačelnik. Ne isključujem tu mogućnost iako je ni ne potvrđujem. Ima još dosta vremena – rekao je.

Na pitanje o tome tko će ga mijenjati u Saboru dok ne aktivira svoj mandat, Posavec je rekao: Borimo se za iste ciljeve i vrijednosti. Dobio sam veliku podršku građana, ipak podržavaju takav smjer, a ja sam rekao da ću u nekom trenutku sigurno aktivirati saborski mandat. Bit će zamjena koja će se boriti za interese Čakovca, Međimurja, cijelog sjevera Hrvatske.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Matija Posavec

sjever.hr / jutarnji.hr

12.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.