Now Reading:
Kolar: SDP pokazao da je najjača stranka u Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 5 minutes read

Kolar: SDP pokazao da je najjača stranka u Krapinsko-zagorskoj županiji

Županijska organizacija SDP-a Krapinsko-zagorske županije održala je u utorak konferenciju za medije kako bi se osvrnula na rezultate parlamentarnih izbora.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar rekao je kako je zabilježena nikad manja izlaznost na parlamentarnim izborima i nikad lošiji rezultat SDP-a.

– To je, nažalost, nešto što nas je iznenadilo jer su sve ankete davale prednost Restart koaliciji. Takve ankete su u jednom dijelu i odredile način provedbe naše kampanje, i da su pokazale takav trend kakav je bio i rezultat, sigurno bi se i mi u kampanji postavili na drugačiji način. Uložili smo ogroman trud, godinu i pol je niz sjajnih ljudi, stručnjaka svih profila, radio na predizbornom programu SDP-a, gdje smo nudili konkretne promjene za restart Hrvatske – poručio je Kolar te dodao kako taj trud očito nije bio na dobar način iskomuniciran s građanima, čemu svjedoči rezultat u cijeloj Hrvatskoj, ali i u trećoj izbornoj jedinici.

– Mi ovdje jesmo pobjednici, ali razlika koju smo napravili nije ni približno onakva kakva bi objektivno trebala biti. Ovdje smo pokazali da imamo najjaču organizaciju SDP-a u RH i da je sve što je bilo dogovoreno provedeno u djelo na terenu – naglasio je župan Kolar.

Restart koalicija pobjedu je ostvarila u 6 gradova i 14 općina, odnosno u 20 jedinica lokalne samouprave, od njih 32. Takav rezultat, ističe Kolar, ogromna je obaveza da se dalje nastavljaju provoditi projekti bitni za razvoj Krapinsko-zagorske županije i stvaranje boljih uvjeta za život.

Kolar je čestitao HDZ-u i njihovom predsjedniku Andreju Plenkoviću na izbornoj pobjedi, dodavši kako u njemu imaju partnera što se tiče provedbe strateških projekata koji su bitni za KZŽ, ali i najljućeg protivnika ako će zanemariti Sjever Hrvatske. Traži se, dodaje Kolar, samo isti tretman kao što imaju sve ostale županije i regije u Hrvatskoj.

Najavio je kako će svaki tjedan održavati konferencije za medije na kojima će objavljivati po jednu točku dnevnog reda sa sjednice Vlade RH u Krapini i obavještavati javnost što je učinjeno po tom pitanju te slati požurnicu nadležnim ministarstvima oko provedbe tih projekata. To je, ističe, njegova obveza kao prvog čovjeka Zagorja.

– Zahvala svima onima koji su izašli na izbore, dali glas Restart koaliciji, te svim simpatizerima koji su svojim angažmanom pokazali da je SDP najveća opcija u KZŽ – poručio je Željko Kolar.

Predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije i donedavni potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić zahvalio se svim građanima Krapinsko-zagorske županije koji su izašli na izbore u ova nemirna vremena te dodao:

– Posebno zahvaljujem i svim građanima koji su glasali za koalicijsku listu predvođenu SDP-om. Posebnu zahvalu dajem i svima koji su glasali preferencijalno za mene. Taj glas vrijedi, i kao što su neke stvari u životu obvezujuće, tako su i preferencijalni glasovi obvezujući, osobito u 3. izbornoj jedinici – rekao je Hajdaš Dončić naglasivši kako je SDP i dalje je pobjednička stranka u Krapinsko-zagorskoj županiji.

– To nas obvezuje da radimo još više i bolje za kraj u kojem živimo – poručio je Hajdaš Dončić.

Potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek kazao je kako si građani u Krapinsko-zagorskoj županiji prepoznali listu Restart koalicije.

– Mnogi su građani i u jedinicama lokalne samouprave gdje mi nemamo gradonačelnika ili načelnika prepoznali našu stranku kao stranku koja ima izrazito puno potencijala. To nas obvezuje za budući rad i ono što slijedi, a to je sigurno rad na terenu za još bolji rezultat SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji – poručio je Brlek.

Potpredsjednik Županijske organizacije SDP-a i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj rekao je da, iako je SDP pokazao da je najjača stranka u KZŽ, rezultatima ne mogu biti zadovoljni.

– SDP-u definitivno trebaju promjene, prvenstveno na nacionalnom nivou. Možda se treba ugledati na ono što radimo ovdje u KZŽ i onda će i rezultat biti bolji. Moramo biti iskreni i priznati da smo očekivali više u 3. izbornoj jedinici, iako u konačnici to vjerojatno ne bi utjecalo na rezultat na nacionalnom nivou, koji je posljedica nekih pogrešnih politika vodstva, a na što smo ovdje u KZŽ upozoravali. Mislim da SDP ima budućnost, da ima priliku sa nekim novim ljudima graditi socijal-demokraciju jer ona je potrebna definitivno hrvatskom društvu – poručio je Vešligaj.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek izjavila je kako je zadovoljna rezultatom u svojem gradu i županiji.

– Restart koalicija je pobjednička lista u mom gradu što daje sliku da građani Zlatara žele ići u smjeru u kojem vodimo trenutno grad – poručila je Pentek.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Krapine Željko Pavić naglasio je da to što neki od njih nisu ušli u Hrvatski sabor ne znači kraj rada.

– Dapače, radit ćemo još više no prije, drugačije, potrudit ćemo se svim silama da napravimo sve što je moguće za dobrobit naših sugrađana – poručio je Pavić.

sjever.hr 07.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.