Now Reading:
Povijesni rezultat HDZ-a u 3. izbornoj jedinici – Stričak: Cilj su nam nove dvije milijarde kuna investicija na području Varaždinske županije
Full Article 3 minutes read

Povijesni rezultat HDZ-a u 3. izbornoj jedinici – Stričak: Cilj su nam nove dvije milijarde kuna investicija na području Varaždinske županije

Jučerašnji rezultat HDZ-a na parlamentarnim izborima u 3. izbornoj jedinici za nas je jedan povijesni rezultat, rekao je to na današnjoj konferenciji za medije voditelj Županijskog izbornog stožera Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac.

– Od 2000. godine smo se kretali na 21,8% glasova, da bi do prošlih izbora došli do 25,3%, a na ovim izborima do 30,42% dobivenih glasova u Varaždinskoj županiji. To se reflektiralo na dobivanje triju zastupnika s područja naše županije. Na prošlim smo izborima imali dva, prije toga jednog, a na izborima u 2007. i 2011. nismo imali ni jednog – rekao je Runac naglasivši kako su pobjedu odnijeli u 14 općina i 3 grada.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik u trećem mandatu Anđelko Stričak zahvalio je svim biračima koji su izašli na izbore i obavili svoju građansku dužnost, a posebno biračima koji su svoj glas povjerili Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Zahvalio je i svim izbornim stožerima, od županijskog do gradskih i općinskih, te svim članovima i članicama na odličnom radu jer je upravo to doprinijelo sjajnoj pobjedi.

– Čestitam svima koji su osvojili mandat u 10. sazivu Hrvatskog sabora, pogotovo svojim kolegama Tušeku, Horvatu, Jenkaču i Habijanu. Iz Varaždinske će županije u idućem sazivu biti troje zastupnika iz Hrvatske demokratske zajednice. Smatram da je to jedan veliki uspjeh, ali i nagrada za protekli rad. Smatram da smo proteklom mandatu još uvijek aktualne Vlade premijera Plenkovića radili jako dobro. Uspostavili smo vertikalu od mjesnih razina, općinskih, gradskih, županijskih i države, razgovarali i ostvarili dijalog sa svim političkim opcijama koje postoje na području Varaždinske županije i upravo tim konstruktivnim dijalogom uspjeli ostvariti nikad više investicija – rekao je Stričak podsjetivši kako je Varaždinska županija jedno veliko gradilište.

– Smatram da su to naši birači vidjeli, prepoznali i nagradili. Pred nama je novo razdoblje za koje smo spremni i u kojem ćemo sve započeto završiti te nastaviti s investicijskim boomom. Mogu najaviti da će nam cilj biti da na područje Varaždinske županije dovučemo barem 2 milijarde kuna novih investicija. Nikad nismo imali ovako dobar rezultat, nikad od 90-ih nismo prošli kao HDZ Varaždinske županije 30%, pa je ovo jedan dobar smjer. Iz izbora u izbore nam rejting raste i mogu reći da se Varaždin i Varaždinska županija vraćaju HDZ-u – poručio je saborski zastupnik Stričak.

sjever.hr 06.007.2020.

Input your search keywords and press Enter.