Now Reading:
Grad Mursko Središće subvecionira kamate na kredite poduzetnika
Full Article 3 minutes read

Grad Mursko Središće subvecionira kamate na kredite poduzetnika

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je u prisustvu voditelja Područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak u Varaždinu Tomislava Markovića Ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak u provedbi programa kreditiranja „INVESTICIJE PRIVATNOG SEKTORA“ i „PODUZETNIŠTVO MLADIH, ŽENA I POČETNIKA“.

S ciljem ubrzavanja daljnjeg razvoja gospodarstva i svjestan potrebe poduzetništva za povoljnim kreditima Grad Mursko Središće će u sklopu programa HBOR-a Investicije privatnog sektora gdje je utvrđena kamatna stopa u visini od 3% godišnje subvencionirati kamatnu stopu poduzetnicima u visini od 2% za cijelo vrijeme trajanja kredita (korištenje, poček, otplata) dok će u sklopu programa HBOR-a Poduzetništvo mladih, žena i početnika gdje je utvrđena kamatna stopa u visini od 2% godišnje subvencionirati kamatnu stopu poduzetnicima u visini od 1,5% za cijelo vrijeme trajanja kredita (korištenje, poček, otplata).

Korisnici kredita Hrvatske banke za obnovu i razvitak čiju kamatnu stopu će Grad Mursko Središće subvencionirati su poslovni subjekti privatnog sektora, tj. trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), zadruge i ustanove, koji su mladi poduzetnici, poduzetnici početnici i žene poduzetnice s do 10 zaposlenih.

Maksimalni iznos pojedinog kredita odobrenog iz kreditnih programa Investicije privatnog sektora i Poduzetništvo mladih, žena i početnika može iznositi 200.000,00 kn.

Po potpisu ugovora Grad Mursko Središće će raspisati javni poziv za odabir poduzetničkih projekata i subvencioniranje kamatnih stopa te stoga pozivamo sve gospodarstvenike s područja grada kojima je potrebno financiranje da se prijave na javni poziv.

www.sjever.hr 06.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.