Now Reading:
Varaždinski SDP: Hrvatska je otišla udesno, znak za uzbunu
Full Article 2 minutes read

Varaždinski SDP: Hrvatska je otišla udesno, znak za uzbunu

Varaždinski SDP-ovci, predsjednici županijske i gradske organizacije stranke, Barbara Antolić Vupora i Miroslav Marković, komentirali su nepotpune rezultate parlamentarnih izbora.

– Ovim rezultatima ne možemo biti zadovoljni. Činjenica je da su to nepotpuni rezultati i očekujemo barem nešto bolji konačni rezultat nakon svih biračkih mjesta. Dakako da je ječanje desno orijentiranih opcija nama znak za uzbunu, znak da moramo bolje artikulirati one politike koje se tiču zadovoljavanja potreba naših birača, ono što smatraju da su odgovori na njihova egzistencijalna pitanja. Kao ljevica, gdje nam je u središtu čovjek, ta pitanja su od izuzetne važnosti. To ćemo nastaviti raditi ubuduće, s obzirom da su nas zadužili i građani Varaždina. Grad Varaždin je najveću potporu dao Restart koaliciji – izjavila je Antolić Vupora te zahvalila koalicijskim partnerima HSU-u i HSS-u.

– Nacionalno je rezultat loš. Budimo realni. Hrvatska je očito skrenula jako desno. Nesrazmjer je iznenađujuć. Za nas to nije očekivano i mislim da odgovornost leži na nacionalnom vodstvu. Mora se o tome razmisliti, sjesti i vidjeti hladne glave što i kako dalje. Što se tiče 3. izborne jedinice, rezultati su relativno iznenađujući. Po svim anketama smo trebali dobit 8-9 mandata. Još uvijek se prebrojavaju glasovi, imamo manji dio urbanih sredina. Rezultate tek dobivamo, a veća biračka mjesta sklonija su SDP-u. Možemo biti zadovoljni u Varaždinu. To je dokaz da Gradska organizacija radi dobro i da se pozna rezultat nas kao oporbe. Ali to nije dovoljno. Treba realno sagleda rezultate i vidjet što i kako dalje – rekao je Marković zahvalivši svima koji su dali glas Restart koaliciji i njemu na listi.

n.kalajdžija / sjever.hr

05.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.