Now Reading:
Jenkač sa 14. mjesta preferencijalnim glasom ulazi u Hrvatski sabor. HDZ samostalno u Novom Marofu jači od svih ostalih stranka zajedno
Full Article 2 minutes read

Jenkač sa 14. mjesta preferencijalnim glasom ulazi u Hrvatski sabor. HDZ samostalno u Novom Marofu jači od svih ostalih stranka zajedno

jenkač

Gradonačelnik Novog Marofa i 14. na listi HDZ-a, prema privremenim rezultatima, ući će u Hrvatski sabor preko preferencijalnih glasova. Iako se još točna brojka ne zna, govori se o brojci između 4.000 i 5.000 glasova. U izjavi za portal Sjever.hr Jenkač ističe da su birači u Novom Marofu, ali i Varaždinskoj županiji prepoznali uspjehe i projekte u posljednjih pet godina otkada je na mjestu gradonačelnika.

-Izražavam zadovoljstvo rezultatom koje je HDZ postigao u Novom Marofu osvojivši više od 2.700 glasova samostalno dok su sve druge političke opcije, SDP, HNS, Reformisti, Most i ostali osvojili preko 1.000 glasova manje. Zahvaljujem se svima koji su dali svoj glas Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a posebice onima koji su meni dali preferencijalni glas.

Među njima je i veliki broj birača koji nisu glasači HDZ-a što je samo potvrda da su građani Novog Marofa prepoznali sve što smo ja i moj tim u ovih četiri godine napravili u našem gradu.

Ukoliko se ovi rezultati potvrde do kraja, ukoliko uđem u Hrvatski sabor, sigurno neću iznevjeriti svoje birače u Novom Marofu, u Varaždinskoj županiji, naposljetku u cijeloj III. izbornoj jedinici.

Zastupat ću sve ono što sam govorio u kampanji posebice kada je riječ o decentralizaciji financijskih sredstava do cestogradnje. Upravo na tom području mi u Novom Marofu imamo velikih rezultata budući sam zajedno sa svojim timom uspio u ovih pet godina pokrenuti početak izgradnje istočne obilaznice, nešto o čemu su drugi govorili i planirali 33 godine. Na svemu tome ću i dalje raditi, ukoliko se ovi rezultati potvrde i uđem u Sabor – zaključio je Jenkač.

s.kalajdžija/sjever.hr 05.07.2020.

Input your search keywords and press Enter.