Now Reading:
Je li ovo spas za čakovečki Unimer?
Full Article 2 minutes read

Je li ovo spas za čakovečki Unimer?

unimer

Potvrđen je predstečajni sporazum za čakovečku tvrtku za preradu sekundarnih sirovina UNIMER, kojim će se otpisati točno 40,60 posto dugovanja. Na taj način će glavni vjerovnik, Porezna uprava, u sljedećih pet godina tvrtke koja ima 64 suvlasnika (nitko preko šest posto udjela) naplatiti 5,46 milijuna kuna – donosi Lider.hr.

To je iznos duga koji je utvrđen u poreznom nadzoru davne 2014. U međuvremenu je vođen upravni spor, kojeg je UNIMER prošle godine na kraju izgubio, a porezni dug je zbog kamata i sudskih troškova narastao na 9,2 milijuna kuna, što je više od cjelokupne kratkotrajne imovine, a ukupna potraživanja svih vjerovnika iznosila su 13,7 milijuna kuna.

Poduzeće Unimer, društvo s ograničenom odgovornošću iz Čakovca, osnovano je 1949. godine. Preseljenjem na novu lokaciju 1985. godine tvrtka mijenja ime u Unimer, a sredinom 1992. godine zaposleni i ranije zaposleni postaju 100%-tni vlasnici poduzeća.

Osnovna djelatnost društva je sakupljanje i primarna prerada sekundarnih sirovina, te maloprodaja i veleprodaja robe široke potrošnje osim prehrane. Na oko 28.000 m2 izgrađeni su objekti za otkup sekundarnih sirovina, pogon za sortiranje i prešanje papira i tri maloprodajna mjesta.

www.sjever.hr/Lider.hr 29.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.