Now Reading:
Biciklist pod utjecajem alkohola od 3,45 promila
Full Article 2 minutes read

Biciklist pod utjecajem alkohola od 3,45 promila

bicikl

Tijekom vikenda, od 26. do 29. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su vožnja unazad (2) i nepropisno kretanje (1). Vozači pod utjecajem alkohola nisu sudjelovali u prometnim nesrećama.

Ukupno je utvrđeno 180 prometnih prekršaja od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 100 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojas, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom. U nadzoru prometa zatečen je jedan recidivist.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora nije bilo uhićenih vozača, kao ni smještaja vozača u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 28. lipnja u 18.58 sati, na županijskoj cesti Sigetec – Hlebine, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 159 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 90 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 28. lipnja u 13.20 sati, u Štaglincu, kod 32-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,45 promila.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 39 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno šest prekršaja.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala te recidivista.

sjever.hr

29.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.