INVESTICIJE U ŠKOLSTVO U PREGRADI Nakon energetske obnove OŠ, kreće se u obnovu i dogradnju PŠ Gorjakovo

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u ponedjeljak je obišao Osnovnu školu Janko Leskovar u Pregradi u kojoj je nedavno završen projekt energetske obnove.

Ujedno je s gradonačelnikom Markom Vešligajem i ravnateljicom Zdravkom Žiger Žgela održao radni sastanak vezan uz daljnja ulaganja u obrazovni sustav na području grada Pregrade.

– Nakon što smo energetski uredili ovu matičnu školu, što je investicija vrijedna 7,5 milijuna kuna, danas smo dogovorili da idemo u energetsku obnovu i dogradnju Područne škole Gorjakovo, a dogovorili smo i radove na igralištu koje je vezano uz školu. Obavili smo razgovor s roditeljima, u Gorjakovu i okolnim selima imamo trend rasta broja učenika, i sve analize koje smo napravili pokazuju da je takva investicija opravdana. Krećemo u izradu projektne dokumentacije i vjerujem da ćemo najesen biti spremni za radove – poručio je župan Kolar.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj dodao je kako je važno ulagati u svim naseljima.

– Na području Grada Pregrade imamo šest područnih škola, pet u sustavu OŠ Janka Leskovara, jedna u sustavu OŠ Đure Prejca iz Desinića. Ulaganja su bila velika – u PŠ Stipernica, sportska igralište kraj PŠ Benkovo, ulaganja PŠ Sopot. Uvijek smo ta ulaganja radili s ljudima koji tamo žive, mjesnim odborima od kojih je dolazila inicijativa, uključio se Grad, a najviše Krapinsko-zagorska županija kao osnivač. Time smo postigli sinergiju ljudi i onda zajednički možemo realizirati te projekte. Drago mi je da u Gorjakovu kreće energetska obnova škole, a ove godine ćemo obnoviti školsko igralište – rekao je Vešligaj te dodao:

– Osim energetske obnove škole, zahvaljujući projektu koji smo zajednički realizirali i MO Pregrada i Grad Pregrada i Krapinsko-zagorska županija, danas je pokraj škole mjesto za druženje svih generacija, imamo obnovljena sportska igrališta, street workout park. Uskoro krećemo u obnovu dječjeg igrališta sredstvima iz EU fondova preko natječaja LAG-a Zagorje-Sutla.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić dodao je kako su u Pregradi, uz vrlo veliki angažman ravnateljice, gradonačelnika i župana, uvjeti u školovanju onakvi kakvi bi trebali biti i u ostatku Hrvatske.

– To nije floskula, obrazovanje je bitno za društvo, za razvoj društva, bitna je izvrsnost kako bismo bili jači u ovoj našoj globalnoj utakmici – rekao je Hajdaš Dončić poželjevši da se najavljene investicije ostvare u što kraćem vremenu.

Ravnateljica Zdravka Žiger Žgela kazala je kako su svi njihovi projekti poduprijeti od strane Krapinsko-zagorske županije i Grada Pregrade, a usmjereni su prema tome da se ostvare jednaki uvjeti školovanja za sve učenike na području grada.

m.furlan/sjever.hr 29.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.