Now Reading:
Zabok će uskoro dobiti RCK u turizmu i ugostiteljstvu. Kolar: „Ovo mi je jedan od najdražih potpisa na ugovor u ovih sedam godina”
Full Article 3 minutes read

Zabok će uskoro dobiti RCK u turizmu i ugostiteljstvu. Kolar: „Ovo mi je jedan od najdražih potpisa na ugovor u ovih sedam godina”

U Srednjoj školi Zabok u četvrtak je potpisan ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku. Prvi je to korak ka uspostavi budućeg Centra, ukupne vrijednosti veće od 100 milijuna kuna.

Projekt je predstavila Ivana Šalković iz Zagorske razvojne agencije.
-Projekt je započeo 1. siječnja ove godine i trajat će do svibnja 2023. godine, kad bi ova zgrada trebala biti dograđena i spremna za sve sadržaje kojima je mislimo puniti. Ukupna vrijednost projekta je 35,4 milijuna kuna od čega je 30 milijuna bespovratnih sredstava, dok ostatak pokriva Krapinsko-zagorska županija. Drugi projekt je projekt koji daje smisao infrastrukturi, on se zove RECEZA (Regionalni centar Zabok) i njegova vrijednost je čak 66,6 milijuna kuna i u stopostotnom iznosu se sufinancira iz europskog socijalnog fonda – rekla je Šalković objasnivši da je riječ o dva projekta koji idu paralelno te zaključila:
-Cilj prvog projekta je transformacijom Srednje škole Zabok u Centar kompetentnosti osigurati uvjete za adekvatno obrazovanje, stjecanje znanja i vještina koje su potrebne na tržištu.

Draženka Jurec, ravnateljica Srednje škole Zabok ovaj je dan nazvala najvećim danom u povijesti škole izgrađene 1957. godine:
-Na ovom mjestu će za tri godine biti najmoderniji ugostiteljski praktikum u ovom dijelu Hrvatske i zbog toga smo danas sretni, ali i ponosni.

Ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i direktor i vlasnik tvrtke Zip arhitektonski studio j.d.o.o, Filip Steković koji je nakon potpisivanja istaknuo:
-Tek sad vidim koliko je centar bitan i koliko je bitan za kontinentalni turizam, stoga nam je još draže da smo dobili ovaj projekt i mogućnost da svojim iskustvom i znanjem doprinesemo maksimalno.

Župan Kolar naglasio je da je ovo jedan od najdražih potpisa na ugovor koji je napravio u ovih sedam godina kao župan Krapinsko-zagorske županije.
-Ovaj projekt koji je težak preko 100 milijuna kuna se zapravo ne može mjeriti novcem, nego se mjeri u budućnosti kompletnog sektora, ugostiteljskog i turističkog, na području čitave sjeverozapadne Hrvatske računajući i Grad Zagreb. Riječ je o edukaciji budućih kadrova koji su potrebni u tom sektoru, obrazovanju odraslih i praćenju novih tehnologija i trendova u Europi i svijetu – rekao je Kolar i dodao:
-Morat ćemo premjestiti školu, moramo osigurati nastavu za više od 650 učenika. Prije početka radova ćemo kompletnu nastavu premjestiti u Regeneraciju. Mi smo prva škola u Hrvatskoj koja je potpisala ovakvu vrstu ugovora. Pripremamo i centar izvrsnosti u ugostiteljstvu i turizmu i naš Poduzetnički inkubator. Sve su to smilšljeni projekti, strateški projekti gdje smo jasno naznačili kakav razvoj obrazovanja i kakav razvoj gospodarstva želimo, na koju razinu to želimo dovesti i u koje vrijeme.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenica župana Jasna Petek, pročelnica županijskog UOJ-a za nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar te potpredsjednik Hrvatskoga Sabora Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek.

ak/sjever.hr

25.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.