Now Reading:
U Zagorju u samoizolaciji 15 osoba
Full Article 2 minutes read

U Zagorju u samoizolaciji 15 osoba

Danas je u Krapinsko-zagorskoj županiji, nakon 28 dana bez zaraženih, zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Iz tog je razloga održana konferencija za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

Novooboljela osoba dolazi iz Velikog Trgovišča i virus je pokupila na području grada Zagreba.

– Mjere su jednostavno popustile. Nacionalni stožer nije na vrijeme reagirao. Dalje se moramo ponašati odgovorno – apelirao je Anđelko Ferek-Jambrek, načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije i izjavio da je velika vjerojatnost da će se u Krapinsko-zagorskoj županiji pojaviti još pozitivnih.

Župan Željko Kolar apelirao je na građane da se drže uputa kao što su prije tri mjeseca.

-To je najjednostavniji i najučinkovitiji način da ne prenosimo virus – rekao je i pozvao sve kolegice i kolege da se ne rukuju, iako je rukovanje tijekom izborne kampanije dio „političkog folklora“.

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije također je donio preporuku zabrane posjeta u bolnice i sve staračke domove.

Epidemiloginja Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo KZŽ objasnila je kako je zaražena osoba dobrog kliničkog stanja, liječi od kuće. Ukupno je u samoizolaciji 15 osoba, djelomično su to kontakti te novooboljele osobe, a djelomično osobe koje su bile u kontakti sa zaraženima s područja Zagreba.

Također je izrazila zabrinutost zbog nepridržavanja mjera:

– Molimo sve građane da se nastave pridržavati mjera. Malo smo se opustili. Ljudi su prestali nositi maske u zatvorenim prostorima. Molim da se u zdravstvenim ustanovama obavezno nose maske. Zabranjen je ulazak bez maske.

m.furlan/sjever.hr 24.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.