Now Reading:
U varaždinskoj Općoj bolnici od danas zabranjene posjete – obavezno nošenje maski
Full Article 1 minutes read

U varaždinskoj Općoj bolnici od danas zabranjene posjete – obavezno nošenje maski

Varaždinska županija od 4. svibnja ne bilježi ni jedan novi slučaj osobe zaražene koronavirusom, ali načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin rekao je kako ne možemo ignorirati činjenicu da se u susjednim županijama pojavljuju novi slučajevi.

-Za razliku od prethodnih tjedana imamo sasvim novu situaciju. Došlo je do popuštanja pridržavanja preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Htjeli bismo upozoriti na važnost pridržavanja tih mjera jer nam upravo one pomažu da zadovoljavajuću situaciju kakvu imamo sada, možemo i zadržati. – komentirao je Vugrin novonastalu situaciju i dodao kako se kontinuirano provode preventivna testiranja.

S današnjim danom ukidaju se privatne posjete u Općoj bolnici Varaždin osim u slučaju prijeke potrebe gdje su isključivo moguće posjete jedne osobe i to u trajanju od 5 minuta uz prethodni dogovor s odgovarajućim liječnikom.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić pozvao je građane da nose maske

– Maska može biti kirurška, platnena, ali bez maske se pacijenti u bolnicu neće puštati – poručio je Kudelić. 

Za kraj je dodao kako se trijažni šator koji je bio na samom ulazu, sada nalazi između zgrada neurologije, kuhinje i laboratorija. 

m.furlan/sjever.hr 24.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.