Now Reading:
Tušek na sajmu u Zlataru: Poreznom reformom Vlade RH za općine i gradove KZŽ osigurano je dodatnih 100 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Tušek na sajmu u Zlataru: Poreznom reformom Vlade RH za općine i gradove KZŽ osigurano je dodatnih 100 milijuna kuna

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i nositelj liste HDZ-a za III. izbornu jedinicu Žarko Tušek obišao je, zajedno s kandidatima iz Krapinsko-zagorske županije, sajam u Zlataru, gdje su posjetiteljima predstavljeni 3 milijarde kuna vrijedni projekti koji su u mandatu aktualne Vlade realizirani na području županije.

– Brojke su uistinu impresivne. Ovdje u Zlataru, u srcu Hrvatskog Zagorja, možemo vidjeti koliko je značajna podrška Vlada RH, s obzirom na to da smo poreznom reformom na području Krapinsko-zagorske županije osigurali dodatnih 100 milijuna kuna za izvorne proračune svih naših jedinica lokalne samouprave, a oko 350 milijuna kuna na razini cijele izborne jedinice. Grad Zlatar je preporođen, kao i mnoge općine na istoku županije koje su digle svoje izvorne prihode zbog Vladine porezne reforme – rekao je Tušek.

Kazao je kako je upravo to politika koju će provoditi i u budućnosti – da se što više sredstava usmjerava prema lokalnim samoupravama. Uz to, kroz brojne kapitalne projekte želi se postići ujednačen razvoj svih dijelova Republike Hrvatske kako bi u cjelini bila što uređenija.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović naglasio je da žele približiti građanima koji su im ciljevi za sljedeći mandat.

– Dobro poznajem probleme terena i bitno je da ih i centralna vlast u Zagrebu čuje i riješi, kako bi naši sugrađani ostali ovdje i da bi bili zadovoljni životom u Zagorju. Puno toga je napravljeno, ali i puno toga je pred nama i želja nam je da uistinu približimo građanima što nudimo kako bismo u sljedećem mandatu realizirali preostale kapitalne projekte bitne za naše Zagorje – istaknuo je Gregurović.

Ljubica Jembrih, načelnica Lobora, dodala je kako se njihova kampanja bazira na projektima i brojkama, koji su najbolji pokazatelji rada i zalaganja.

– Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem ulagala je u svaku općinu i svaki grad, bez obzira tko je na vlasti. Taj primjer moramo slijediti i dalje: moramo razvijati naše Zagorje i zadržavati život na bregima. U Krapinsko-zagorskoj županiji gradi se preko 17 vrtića, realiziraju se brojni kapitalni projekti, od kulturnih centara, društvenih domova, asfaltiranja cesta, dječjih igrališta, uređivanja groblja, sve ono što je nužno da omogućimo bolji i kvalitetniji život našim građanima – rekla je Jembrih osvrnuvši se i na projekte unapređenja socijalne politike.

– Možemo reći da na ovom dijelu istočne županije imamo najbolje razvijen socijalni program. Samo kroz socijalnu politiku u cijelu Krapinsko-zagorsku županiju došlo je preko 200 milijuna kuna, a ovdje u naš dio preko 50 milijuna kn. U tom smjeru moramo ići dalje, sve na korist i dobrobit naših građana – poručila je načelnica Lobora.

sjever.hr 23.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.