Now Reading:
KORONAVIRUS SE ŠIRI Jedan oboljeli i u Međimurju, Božinović se obratio novinarima
Full Article 2 minutes read

KORONAVIRUS SE ŠIRI Jedan oboljeli i u Međimurju, Božinović se obratio novinarima

Koronavirus je izazvao strah u Zadru nakon što se doznalo da su dvojica tenisača, naš Borna Ćorić te Bugarin Grigor Dimitrov te dvojica trenera, Đokovićev i Dimitrov pozitivni.

Osim u Zadru, Zagrebu i Koprivnici, doznajemo da je jedna osoba pozitivna na koronavirus i u Međimurju.

Ministar policije te šef Nacionalnog stožera Davor Božinović obrati se novinarima. Ministar je rekao kako se testiranja nastavljaju i kako se otvaraju linije za upite građana, piše Index.

“Svo koji su bili u kontaktu tenisačima se trebaju samoizolirati, epidemiolozi će ih kontaktirati”, rekao je i dodao kako smo u jednom razboblju u otvaranju gospodarstva.
“Vidite da je i Španjolska pokrenula veliku kampanju kojom pozivaju goste u Španjolsku, a imali su preko 300 oboljelih i sedam mrtvih prošli tjedan. Ako se pridržavamo makar elementarnih mjera, onda smo prilično sigurni”, dodao je i rekao kako se vidi sve što je stožer govorio mjesecima.
Rekao je i kako su na snazi mjere za najosjetljivije skupine i bolnički sustav te upozorio novinare:
“Evo ako smijem primijetiti vas ovdje, vaš sustav nije dobar, a vi ste puno puta čuli stožer, razmak bi trebao biti veći.”

Na pitanje tko je zakazao u Zadru, Božinović je odgovorio:
“Zakazali su svi koji su to radili”. Rekao je to govoreći o onima koji se nisu držali mjera.
“Ukoliko se ljudi ne žele inficirati, mogu to postići vrlo jednostavno, neka se ne dovode u situacije u kojima su moguće infekcije”, rekao je.
Na komentar novinara kako je ponekad policija rastjerivala ljude u parkovima kaže da to nije potreban.

“Siguran sam da i ovaj primjer, ma kako loš, će osvijestiti ljude da zapravo, ako se oni budu pridržavali uputa, da im je to najbolje jamstvo da će nastaviti raditi svoj posao. Vidjet ćemo je li sanitarna inspekcija nešto našla. Mi smo od prvog dan zauzeli stav da je u epidemiji ljude važno obavještavati, a represijom taj učinak ne bi postigli. Pokazali smo da znamo zaustaviit virus. Ovo nije situacija sa kojom se ne možemo nositi, ja sam siguran da će se sljedećih dana podići razina svijesti kod ljudi, kod svih koji organiziraju događaje i da ćemo se vratiti na još niže brojke, iako ove nisu jako zabrinjavajuće”, rekao je.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

ak/sjever.hr/index.hr

22.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.