Now Reading:
Koliko ćemo sunčanih dana imati prije sljedeće kiše?
Full Article 2 minutes read

Koliko ćemo sunčanih dana imati prije sljedeće kiše?

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas na istoku i u Dalmaciji umjereno i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i poneki pljusak, uglavnom u prvom dijelu dana. Drugdje djelomice, na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano. Bit će razmjerno vjetrovito, na sjevernom Jadranu uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima. Drugdje će puhati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji će na istoku i u Dalmaciji povremeno imati i olujne udare. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu između 18 i 22 °C. Danju u unutrašnjosti osjetno toplije s najvišom temperaturom od 23 do 27, a na Jadranu od 25 do 29 °C.

Biometeorološke prilike će biti i dalje razmjerno nepovoljne na istoku Hrvatske, pa će meteoropati biti lošeg raspoloženja, a najteže će biti plućnim i srčanim bolesnicima uz veće tegobe. U ostalim područjima će se biometeorološke prilike poboljšati u odnosu na prethodni dan, tegobe kod kroničnih bolesnika smanjiti a raspoloženje poboljšati.

U utorak i srijedu djelomice, na Jadranu pretežno sunčano. U četvrtak na kopnu oblačnije, povremeno uz pljuskove, a poneki pljusak moguć je i na Jadranu, osobito sjevernom. U utorak će na kopnu puhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a potom će vjetar biti slab. Na moru u utorak umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u srijedu će malo oslabjeti, a u četvrtak umjerena bura.

sjever.hr

22.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.