Now Reading:
Potpisan ugovor o sanaciji klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Lepoglavi
Full Article 3 minutes read

Potpisan ugovor o sanaciji klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Lepoglavi

Potpisivanjem ugovora o sanaciji klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Mjesnom odboru Lepoglava počeo je teći rok od 15 dana u kojem izvođač radova mora početi s radovima sanacije navedenih klizišta.

Ugovor vrijedan 1.617.000 kuna potpisali su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i Tomica Zgrebec, direktor tvrtke TTG iz Višnjice kojoj je na provedenom javnom natječaju, kao najpovoljnijem ponuditelju, Grad dodijelio posao sanacije klizišta odnosno tamošnjih nerazvrstanih cesta oštećenih pojavom klizišta.

– Živimo na brdsko-planinskom području na kojem često dolazi do klizišta koja, uz to što predstavljaju ugrozu za građane i njihovu imovinu, oštećuju i gradsku komunalnu infrastrukturu. Uz ona koja smo već sanirali, planiramo sanaciju i ostalih klizišta i to u skladu s financijskim mogućnostima. Naime, sanacija klizišta zahtjeva značajna financijska sredstva te je stoga potrebno odgovorno planiranje kako bi sanirali sva klizišta na gradskom području. Sredstva koja ulažemo u sanaciju klizišta ulažemo u aktivnosti kojima, ustvari, trenutno stanje vraćamo u stanje kakvo je bilo prije pojave klizišta. Bili bi sretniji da ta sredstva možemo ulagati u dodatan razvoj komunalne infrastrukture, no svjesni smo potreba građana kojima klizišta predstavljaju veliki problem – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da navedena dva klizišta Grad Lepoglava sanira uz potporu Hrvatskih voda.

Naime, Hrvatske vode sufinanciraju troškove sanacije klizišta i odrona nastalih djelovanjem erozija i bujica kojima je ugrožena javna infrastruktura županijskih cesta i nerazvrstanih cesta. Grad Lepoglava je za sanaciju navedenih dvaju klizišta ostvario potporu Hrvatskih voda u visini od 70 %.

Radovi sanacije klizišta na nerazvrstanim cestama u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica trebali bi biti završeni u roku od 120 dana od dana kad radovi počnu. Izvođač, uz zahvalu investitoru na ukazanom povjerenju, poručio je kako će radovi biti izvedeni kvalitetno i u planiranom roku.

– Grad Lepoglava ima pripremljene projekte i za sanaciju preostalih klizišta na gradskom području i to na području MO Lepoglavska Ves te na području Višnjice. Ukupna vrijednost tih zahvata procijenjena je na oko 700.000 kuna. I za te ćemo projekte iduće godine zatražiti potporu Hrvatskih voda – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Nakon potpisivanja ugovora o sanaciji, gradonačelnik je u pratnji izvođača radova i predsjednice MO Lepoglava Marije Ribić obišao klizišta na kojima će uskoro početi radovi sanacije.

sjever.hr

21.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.