Now Reading:
ČAČIĆ U PETRINJI: “Izlazimo na izbore samostalno, ali treba surađivati sa svakom demokratski izabranom vladom”
Full Article 2 minutes read

ČAČIĆ U PETRINJI: “Izlazimo na izbore samostalno, ali treba surađivati sa svakom demokratski izabranom vladom”

radimir cacic

Restart koalicija svakog je dana sve brojnija. Nakon što su postigli dogovor s IDS-om, Davor Bernardić i suradnici sklopili su sporazum i s Narodnom strankom Reformista u 6. izbornoj jedinici – donosi Jutarnji.hr.

Stranku Radimira Čačića ondje će predstavljati petrinjski gradonačelnik i predsjednik Narodne stranke Reformista za Sisačko-moslavačku županiju Darinko Dumbović, a to je ujedno i jedini sporazum Restarta i Reformirsta o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima.

Čačić je u razgovoru za RTL Danas objasnio zašto sa SDP-om i drugim strankama izlazi samo u 6. jedinici.

Jedan od razloga je i što želim osobno pobijediti svoju bivšu stranku, HNS. Ali, manji razlog. Rekao bih da je ključni razlog što želimo zadržati našu poziciju centra. Zna se da smo lijevi centar, zna se da preferiramo suradnju s lijevim centrom, međutim, želimo u našoj bazi izaći samostalno, dobiti svoje glasove i s njima samostalno raspolagati, objašnjava Čačić koji dodaje da prioritet u budućoj suradnji ipak daje opciji lijevog centra.

U 6. jedinici idemo na izbore s desetog mjesta, to nije ulazno mjesto. Mi moramo sami zaslužiti mandat, a time ćemo ojačati ukupnu grupaciju Restarta, ali, naravno, naš glas je naš glas, poručuje Čačić.

Siguran je da će Restart koalicija osvojiti relativnu većinu.

Onda ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati, kaže Čačić.

Kaže da njegova stranka uvijek izlazi samostalno, ali i da treba surađivati sa svakom demokratski izabranom vladom.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/cacic-o-bernardicu-covjeku-s-kojim-je-sklopio-koaliciju-ne-mislim-da-bi-bio-bolji-premijer-od-plenkovica-on-malo-toga-zna-ali-spreman-je-uciti/10393234/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 11.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.