Now Reading:
Župan Koren predao dva nova sanitetska vozila županijskom Zavodu za hitnu medicinu
Full Article 4 minutes read

Župan Koren predao dva nova sanitetska vozila županijskom Zavodu za hitnu medicinu

Povodom završetka energetske obnove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je upriličena svečanost na kojoj je župan Darko Koren ravnateljici Zavoda Mirjani Hanžeković predao na uporabu dva nova vozila za sanitetski prijevoz.

Uz zahvalu djelatnicima na požrtvovnosti i potporu u borbi s koronavirusom i županijskom Stožeru civilne zaštite na komunikaciji i potpori, ravnateljica je istaknula kako je Zavod uspio realizirati projekte postavljene početkom godine.
-Dva sanitetska vozila su vrijednosti 600.000 kuna. Jedno ide u Ispostavu Križevci, a drugo u Koprivnicu. Zahvaljujem Županiji na financijskoj i ostalim potporama. U posljednje tri godine u djelatnosti sanitetskog prijevoza obnovili smo kompletno vozi park, 16 novih vozila, vrijednosti 5 milijuna kuna. Od toga je 3,5 milijuna osigurala Županija. Osim sanitetskog prijevoza imamo i hitnu medicinsku službu gdje isto imamo zanovljen vozni park. U proteklih nekoliko godina uloženo 3 milijuna kuna, sve iz izvora Koprivničko-križevačke županije. Nastavljamo i dalje sa zanavljanjem voznog parka. Na jesen očekujemo dva nova vozila hitne medicinske službe. Bit će nešto drugačije opremljena od postojećih, funkcionalnije i prostorno prilagođenija obavljanju izvanbolničke hitne medicinske službe. Olakšat će posao djelatnicima i pružati veću i kvalitetniju zdravstvenu skrb prema našim pacijentima – rekla je Hanžeković

–Zgradu smo završili prošle godine, no poradi ove situacije, okupljanja smo morali odgoditi. Zgrada je kompletno obnovljena. Datira iz 1900. i neke godine i zahtijevala je energetsku obnovu. Pola milijuna kuna osigurali smo uz pomoć Županije, a ostatak iz europskih sredstava. Milijun kuna je uloženo u obnovu – nastavila je ravanteljica hitne te dodala da je obnovljena fasada, ugrađena mehanička ventilacija prostora, električna rasvjeta je zamijenjena LED rasvjetom, a nova je i aluminijska stolarija. Najavila je da se najesen očekuje početak projekta „Danas učimo, sutra spašavamo“ sa stopostotnim europskim financiranjem.

Župan Koren naglasio je da smo na kraju izuzetno kompleksnog razdoblja života za sve nas. Te dodao:
-Ono što je posebno bitno naglasiti je da je zdravstveni sustav Hrvatske, a isto tako i ove županije, imao posebnu ulogu i značaj i još nam jednom ukazao na činjenicu koliko mu moramo posvećivati pažnje i u njega ulagati. Zahvaljujem svim zdravstveni djelatnicima naše županije jer su doista obavili povijesni zadatak, kako u cijelom svijetu, Hrvatskoj, tako i u našoj županiji u kojoj je epidemija korone imala, na žalost, iznadprosječnu ulogu i ukazala nam na potrebu ulaganja u materijalnu osnovu, ali jednako tako i u kadrove koje ova županija ima i koji su položili povijesni ispit.

Koren je dodao da Županija ulažemo u zdravstveni sustav svake godine.
-Jučer smo obišli novouređene prostore dnevnih bolnica u našoj Općoj bolnici i u sljedeća dva-tri tjedna kad pristigne sva oprema i prostor se potpuno uredi, imat ćemo svečano otvorenje. Svjedočili smo da je to trenutno jedno od najvećih gradilišta u našoj županiji jer je tamo u tijeku energetska obnova određenih dijelova bolničkog sustava, a investicija je ukupne vrijednosti veće od 70 milijuna kuna. Danas svjedočimo ovdje iskoraku u opremanju Zavoda za hitnu medicinu, naše najmlađe ustanove čija se djelatnost temelji na hitnosti koja pretpostavlja da imate suvremeno opremljeno, novo vozalo, s uvježbanom posadom koja će u najkraćem mogućem roku pružiti prvu pomoć.

Župan je istaknuo da svi mogu biti zadovoljni činjenicom da je prosječan vijek starosti vozila oko dvije godine, da je ukupno 25 vozila, od kojih je 17 nabavljeno u posljednje dvije godine.
-To su podaci koji govore da smo u tom dijelu sustava napravili gotovo sve što se objektivno može, a na to se nadovezuje energetska obnova zgrada, stvaranje uvjeta kakve bi svi u hrvatskom zdravstvu trebali imati. Zahvaljujući mnogim okolnostima, a prije svega ljudima, to ovdje imamo i možemo biti zadovoljni opremljenošću našeg Zavoda. Uvjeren sam da će se taj tempo nastaviti i da ćemo u svakom trenutku biti spremni pružiti zdravstvenu uslugu kakvu iziskuje potreba terena, prostora i ljudi ove županije – zaključio je župan. Koren.

a.kučić/sjever.hr

09.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.