Now Reading:
Novak požalio što nisu podržali zaduženje Međimurske županije te odgodio sutrašnju sjednicu Skupštine
Full Article 3 minutes read

Novak požalio što nisu podržali zaduženje Međimurske županije te odgodio sutrašnju sjednicu Skupštine

mladen novak

Predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije, SDP-ov Mladen Novak, donio je odluku o odgodi sjednice koja se trebala održati 10. lipnja jer se, prema njegovim riječima, vijećnici uvlače u političko prepucavanje u svrhu predizborne kampanje.

Podsjetimo, na posljednjoj sjednici Skupštine nije prihvaćena odluka o kratkoročnom zaduženju Županije jer su protiv bili vijećnici SDP-a i HDZ-a. Ista se odluka potom ponovno našla na dnevnom redu sjednice zakazane za srijedu, 10. lipnja, no ona se odgađa.

Novak je kazao kako posljednjih dana u medijskom prostoru ima dosta nagađanja o razlozima zašto na prošloj točka o kratkoročnom zaduženju nije prošla.

– Kroz zajedničke razgovore nakon zadnje Skupštine došli smo do zaključka da je do nesuglasja došlo zbog određenog šuma u komunikacijskom kanalu. Bili smo fokusirani na druge točke dnevnog reda, pa je točka o zaduženju ostala u drugom planu i nije bila dovoljno iskomunicirana. Na tragu toga, sazvana je predstojeća Županijska skupština jer nikome, a posebno SDP-u, nije u interesu zaustavili ili otežati Županijske projekte – rekao je Novak dodavši kako uvijek ima onaj „ali”.

– Nalazimo se u predizbornom vremenu i cijela priča oko Skupštine sve više ulazi na teren političkog prepucavanja. Ne mogu dopustiti da se vijećnici uvuku u političko prepucavanje u svrhu predizborne kampanje predstojećih parlamentarnih izbora. Zato sam donio odluku da se Skupština zakazana za sutra odgodi do poslije parlamentarnih izbora. Odluka je usklađena sa županom i odborom za financije – rekao je Novak naglasivši kako je suradnja SDP-a i župana dobra i takva će i ostati.

Novak je izrazio žaljenje što kratkoročno zaduženje nije prihvaćeno.

– Ja sam rekao da mi je žao. Mogli smo bolje, ali ja vjerujem da će ovo pomoći da u vremenu koje je pred nama bolje funkcioniramo. Ovo će nam biti dobra škola – naglasio je Novak.

Župan Matija Posavec kazao je kako se u Županiji najmanje bave politikom.

– Projekti ili neke točke koje su u ovlastima predstavničkog tijela, a koje označavaju ili karakteriziraju naš posao, ili vitalno funkcioniranje Međimurske županije, ne želim miješati ni na koji način s politikom. Zato podržavam odluku predsjednika da se Skupština odgodi – rekao je župan Posavec kazavši kako će ovo biti duži put, s obzirom da je zaduženje predloženo kako bi se osigurala tekuća likvidnost i nastavili projekti jer kasni priljev sredstava iz europskih fondova.

Na pitanje novinara je li odlučio hoće li na predstojeće izbore samostalno ili s nekom strankom, Posavec je odgovorio:

– Ja vas sve skupa pozivam na konferenciju za medije u petak.

m.furlan/sjever.hr 09.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.