Now Reading:
U zagorskim srednjim školama sve je spremno za državnu maturu. Kolar: Naše škole napravile su apsolutno sve što je potrebno!
Full Article 3 minutes read

U zagorskim srednjim školama sve je spremno za državnu maturu. Kolar: Naše škole napravile su apsolutno sve što je potrebno!

kzz

Ovogodišnja matura koja će se održati u nesvakidašnjim uvjetima, bila je tema sastanka koji su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i njegova zamjenica za društvene djelatnosti Jasna Petek održali u četvrtak s ravnateljima srednjih škola s područja županije. Tom je prigodom ravnateljima dodijeljena i zaštitna oprema za škole.

Petek je istaknula da će se državna matura održavati od 8. do 24. lipnja za obavezne te od 25. lipnja nadalje za izborne predmete.
-Prema preporukama HZJZ-a, Županija je osigurala određena zaštitna sredstva da bi sve proteklo u najboljem redu. Našim maturantima želim sve najbolje i dobar uspjeh na državnoj maturi i da upišu sve fakultete koji su im prvi izbor – kazala je Petek.

kzz

Ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozjan istaknuo je kako su, u suradnji s osnivačem – Krapinsko-zagorskom županijom, obavili temeljite pripreme kako bi ovaj najturbulentniji, najizazovniji trenutak u ovoj specifičnoj školskoj godini protekao u redu.
-To se prije svega odnosi na ispite državne mature. Osigurali smo higijensko-zdravstvene i organizacijske uvjete na zavidnoj razini, a Srednja škola Krapina je za svih devet škola Krapinsko-zagorske županije pripremila određeni broj zaštitnih maski za njihove djelatnike prilikom provođenja dežurne mature. Dosad smo isporučili više od 3.500 vizira i nastavljamo s proizvodnjom da bismo najesen osigurali vizire za sve djelatnike osnovnih io srednjih škola, bude li za to potrebe – rekao je Rozjan.

kzz

Njegove je riječi potvrdio župan Kolar koji je maturanticama i maturantima poručio:
Mi smo spremni! Škole u našoj županiji su spremne primiti svojih 810 maturantica i maturanata i učinile su apsolutno sve da im se olakša ovo stresno razdoblje. Ni jedna generacija dosad nije dolazila na maturu u ovakvim uvjetima! Matura je određeni stres sama po sebi, a u ovim uvjetima još više, zato su naše srednje škole napravile apsolutno sve što je potrebno kako bi se matura održala u najboljim mogućim uvjetima.

Kolar je maturantima poželio da upišu fakultet koji su odabrali, a onima koji su odlučili ostati na tržištu rada, odnosno doškolovati se u uz rad, poručio da ostanu raditi na području KZŽ.
-Koronavirus je nanio velike štete gospodarstvu, međutim naše gospodarstvo je žilavo, izvozno orijentirano, kad su bile krize mi smo prvi izlazili iz njih i 2013. godine naša je županija bila prva u Hrvatskoj koja je izašla iz velike gospodarske krize koja je počela 2009. godine. Siguran sam da će se to, poznavajući naše gospodarstvenike, obrtnike, poduzetnike, dogoditi i ovoga puta.

kzz

U tijeku su upisi u prve razrede srednjih škola

Županova zamjenica Jasna Petek govorila je i o upisima u 1. razred srednje škole:
-Proces je počeo 1. lipnja prijavom u online sustav. Prijava obrazovnih programa počinje 8. srpnja i traje do 22. srpnja, a 25. srpnja bit će objavljena konačna ljestvica. Novost je da će se ove godine sve vezano uz upise moći napraviti online. Imamo i neke nove obrazovne programe, to je program vozača u Srednjoj školi Konjščina, a očekujemo i suglasnost Ministarstva za eksperimentalni program staklara u SŠ Bedekovčina, tako da je paleta programa zaista raznolika i velika.

Na području KZŽ 1140 učenika završava osnovne škole, a upisnih mjesta u srednjim školama ima 1415.
-Nadam se da će svi oni koji steknu uvjete i koji žele upisati određeni program to i uspjeti – zaključila je Petek.

ak/sjever.hr

04.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.