Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Danas kako-tako, ali na vidiku je pogoršanje vremena
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Danas kako-tako, ali na vidiku je pogoršanje vremena

Prvi bi dio srijede mogao proći bez oborina, uz više sunca nego oblaka, no od sredine dana situacija bi se mogla pogoršati. Ipak, bit će bolje od onoga što nas očekuje u četvrtak, a posebno u petak!

Danas će, prema najavama iz DHMZ-a, biti djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano. Uz prolazno više oblaka mjestimice će biti kiše ili pljuskova i grmljavine, osobito od sredine dana, a poneki pljusak moguć je i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar većinom slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, prema večeri i u noći u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu će ujutro uz obalu puhati slaba do umjerena bura, danju južni i jugozapadni vjetar, navečer i u noći u okretanju na jugo.
Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 13 i 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C.

Vrijeme narednih dana

Promjenljivo, nestabilno, vjetrovito i u početku toplo i vrlo toplo. Povremene kiše i pljuskova bit će u četvrtak ponajprije u gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu, a u petak će kiša posvuda biti česta, mjestimice i obilnija. Ne može se isključiti ni mogućnost grmljavinskog nevremena, osobito na Jadranu i u područjima uz njega. U subotu smirivanje vremena uz razvedravanje te povremenu kišu još uglavnom na istoku i jugu. U četvrtak će puhati umjeren i jak, u gorju te na sjeverozapadu i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu jako i olujno jugo, u petak i južni vjetar. Vjetar će krajem petak i u subotu oslabjeti i okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. U subotu manje toplo.

Biometeorološka prognoza za srijedu

U većem dijelu zemlje će se tijekom dana biometeorološke prilike pogoršavati. Kod meteoropata je moguća pojava nervoze, slabljenje koncentracije i nesanica, dok su kod kroničnih bolesnika moguće nešto veće tegobe. Povoljne biometeorološke prilike će se zadržati na krajnjem jugu Hrvatske.

ak/sjever.hr

03.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.