Now Reading:
Tušek nositelj liste HDZ-a u III. izbornoj jedinici. Sada se znaju svi. Očekuje se politička borba njega, Čačića, Kolara, Štromara…..
Full Article 2 minutes read

Tušek nositelj liste HDZ-a u III. izbornoj jedinici. Sada se znaju svi. Očekuje se politička borba njega, Čačića, Kolara, Štromara…..

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća stranke, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio je imena svih nositelja listi na predstojećim parlamentarnim izborima.

Što se tiče III. izborne jedinice, koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, nositelj je dosadašnji saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije stranke u Zagorju Žarko Tušek. Da još jednom potvrdio svoju odluku Plenković će imati priliku večeras u Krapini gdje će se sastati sa stranačkim kolegama iz Krapinsko-zagorske županije.

Tako se sada manje više znaju svi na vodećim mjestima listi koje će dati zastupnike sa sjevera Hrvatske.

Listu SDP-a i partnera, iako će službena potvrda biti u subotu, nosit će župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Nositelj liste, ali Reformista, bit će njegov kolega župan iz Varaždinske županije Radimir Čačić. Listu HNS-a nosit će potpredsjednik Vlade i aktualni ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

U krug listi koje bi mogle dati saborske zastupnike iz III. izborne jedinice ulazi i listu Domovinskog pokreta Miroslava Škore. Prema najavama nju će nositi Davor Dretar Drele.

s.kalajdžija/sjever.hr 02.lipanj.2020.

Input your search keywords and press Enter.