Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Imajte kišobran pri ruci – evo kad bi mogla pasti kiša ili pljusak!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Imajte kišobran pri ruci – evo kad bi mogla pasti kiša ili pljusak!

Dan će, sudeći prema prognozi, početi prilično dobro – bit će sunčano, uz temperaturu oko 20 stupnjeva i barem u prvom dijelu dana suho, ali…Evo što nam najavljuju prognostičari:

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti poslijepodne uz lokalni razvoj oblaka ponegdje malo kiše ili poneki pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura i sjeverac, prema otvorenom moru umjeren i jak sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na moru od 14 do 17, a najviša dnevna većinom između 20 i 25 °C.

Izgledi vremena

Idućih će dana u većem dijelu zemlje biti barem djelomice sunčano, ali ne sasvim stabilno. U unutrašnjosti će uz jači razvoj oblaka lokalno biti pljuskova i grmljavine, češće u srijedu, u petak u cijeloj zemlji, a u četvrtak uglavnom na sjevernom Jadranu. Od srijede izražena južina, u četvrtak i petak jugo će biti jako moguće i olujno, a razmjerno će vjetrovito biti unutrašnjosti.
Postupno će biti sve toplije.

Biometeorološka prognoza za utorak

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne u cijeloj zemlji. Uz blagi porast temperature zraka boravak na otvorenom će uz umjerene aktivnosti biti ugodniji nego prethodnih dana. Manje tegobe uzrokovane vremenom moguće su samo kod najosjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika.

ak/sjever.hr/dhmz

02.06.2020.

Input your search keywords and press Enter.