Now Reading:
Vremenska prognoza – iskoristite praznični vikend!
Full Article 2 minutes read

Vremenska prognoza – iskoristite praznični vikend!

Prema prognozi DHMZ-a danas u većem dijelu zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više će oblaka biti na krajnjem istoku i osobito u Dalmaciji gdje će povremeno padati kiša, lokalno praćena i grmljavinom. Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju i sjeveroistočni. Na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, sredinom dana u slabljenju, a na jugu će puhati umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na moru od 13 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

Biometeorološke prilike će biti najpovoljnije u središnjoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu, dok se na krajnjem istoku te u Dalmaciji i na jugu Jadrana zbog nestabilnosti kod osjetljivijih metoeoropata i kroničnih bolesnika mogu javiti manje tegobe osobito u drugom dijelu dana. Neki se ljudi stoga mogu žaliti na umor i glavobolju, a kronični bolesnici na slabije tegobe od kojih inače pate.

U nedjelju i početkom novog tjedna djelomice, a na Jadranu mjestimice i pretežno sunčano. U unutrašnjosti potkraj nedjelje i tijekom ponedjeljka uz više oblaka ponegdje kiša, pljuskovi i grmljavina. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu lokalno i jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka prema kraju razdoblja u blagom porastu.

sjever.hr / DHMZ

30.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.