Now Reading:
POGLEDAJTE KAKO SE UŽIVA U ZAGORJU: „Pjenušavi doručak u vinogradu“
Full Article 3 minutes read

POGLEDAJTE KAKO SE UŽIVA U ZAGORJU: „Pjenušavi doručak u vinogradu“

Zagorje i Krapinsko-zagorska županija idealna su regija za proizvodnju pjenušavih vina, a upravo je događanje „Pjenušavi doručak u vinogradu“, održano u subotu na Vuglec bregu, pokazalo da je to u potpunosti točno. „Pjenušavi doručak u vinogradu“, zamišljeno kao druženje vinara i ljubitelja vina, predstavilo je pjenušava vina vinarija Vuglec, Petrač, Bodren i Bolfan.

Vlasnik Vinarije Vuglec, Boris Vuglec, drži da tu vrstu vina treba što više promovirati jer se zaista radi o vrhunskim proizvodima koji zadovoljavaju i najizbriljivije mušterije.

No, osim te promocije Vuglec je predstavio i stvaranje branda “Zagorski bregi” za koju ističe da se radi o zanimljivoj ponudi iz vinske kuće “Vuglec”.

-Dosada smo radili pakiranje od litru, a od ove godine imamo i butelje od 0,75. Radi se brandiranje tog vina pod jednim imenom kojeg bi proizvodili svi zagorski vinari, a svim tim vinima zajednički bi bio logo županije “Zagorski bregi”. Veliki dio vinara već je dio te priče i mislim da je ime “Zagorski bregi” najbolje povezuje cijelu tu priču. Smisao je da se radi o jednogodišnjem vinu, vinu za najširu potrošnju, posebice u ljetnom periodu, a paše uz ribu tako da se razmišlja o plasmanju na obalu – pojasnio je Vuglec.

Na Vuglec breg stigao je i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, kako bih dao podršku projektu zagorskih vinara.

-S obzirom da smo mi jaka vinska regija, regija koja proizvodi pjenušce, regija koja ima jednog Bolfana koji je imao službeno vino Wimbledona i to ekološko proizvedeno, regija koja ima Borisa Dren škog , regija koja ima zlatnih, srebrnih i brončanih dekantera iz svjetske izložbe u Londonu, preko dvadesetak i takva si regija može priuštiti da se tako zove. Sada razgovaramo o dizajniranju posebne boce koja bi bila prepoznatljiva za ovaj brend gdje bi bio ugraviran logo “Zagorje – bajka na dlanu” kako smo imali na našem Sajmu vina u Bedekovčini. Sa određenom količinom butelja pomogli bismo ovu promociju naši vinara. Trenutno čekamo da se svi vinari usuglase oko imena kako bismo nakon toga krenuli u realizaciju projekta – najavio je Kolar.

s.kalajdžija/sjever.hr 30.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.