Now Reading:
20. susret branitelja na Bedekovčanskim jezerima
Full Article 3 minutes read

20. susret branitelja na Bedekovčanskim jezerima

I ove godine branitelji iz Krapinsko-zagorske županije i drugih dijelova Hrvatske okupili su se na 20. sportskim igrama na Bedkovčanskim jezerima, ove godine ponovo na Dan državnosti.

Darko Ban, načelnik Općine Bedekovčina, naglasio je da je 30 godina od prvog višestranačkog Sabora prošlo brzo.

– Poseban je ovo dan za naše branitelje. Tradicionalno se nalazimo svake godine na ovim prostorima kojima upravlja udruga branitelja iz Bedekovčine. To je jedna od najaktivnijih udruga na našem području i na koju se kao načelnik mogu svaki put osloniti, pomažu u svim manifestacijama i aktivnostima na području općine Bedekovčina. Tako je i danas. Imamo goste iz cijele Hrvatske, najdalje iz Jarmine, ali i ostalih dijelova Hrvatske – rekao je Ban.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar još je jednom iskoristio priliku da čestita Dan državnosti.

– Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina jedna je u nizu koja je izuzetno aktivna, 20. puta zaredom sa sportskim druženjem braniteljskih udruga, ne samo s područja županije nego i drugih dijelova Hrvatske. Izuzetno je bitno da braniteljske udruge okupljaju svoje članove. Na taj način dolazimo do informacija u kakvim uvjetima žive, jesu li su uspjeli iskoristiti pogodnosti koje im zakon pruža, i s druge strane ono što zakonom nije regulirano i ono što je ministarstvu i nama na neki način izmaklo iz vidokruga da nas upozore na to da bi mogli te probleme rješavati. Nažalost, nakon toliko godina od završetka rata još uvijek ima branitelja koji nisu riješili svoj status, koji žive u izuzetni lošim stambenim uvjetima, koji nisu riješili prihodovna pitanja. Uz pomoć udruga to rješava Krapinsko-zagorska županije – istaknuo je Kolar.

Na otvorenju sportskih igara branitelja bio je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.

– 29 godina prošlo je od formiranja Zbora narodne garde i Hrvatske vojske, 30 godina od prvog demokratskog parlamenta na ovim prostorima, koji je donio dašak liberalne demokarcije koja je nešto najvrjednije što je čovječanstvo humanističkim razvojem u 20. i 21. stoljeću „izumilo“. Omogućava nam da svi izrazimo svoje stavove, ne moramo se svi slagat u stavovima, to nije ni bitno. Ali važno je da živimo u toleranciji i miru zahvaljujući vama. I da radimo svi ono što je najbolje za našu Republiku Hrvatsku – poručio je Hajdaš Dončić sudionicima susreta branitelja.

n.kalajdžija / sjever.hr

30.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.