Now Reading:
Pripremite kišobrane
Full Article 2 minutes read

Pripremite kišobrane

kisa

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana postupni porast naoblake sa sjeverozapada. Na krajnjem istoku i jugu uz lokalno jači razvoj oblaka malo kiše ili poneki pljusak moguć je u poslijepodnevnim satima, a prema večeri oborine će biti i drugdje u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati umjerena do jaka bura, zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu od 13 do 17. Najviša između 18 i 22, na Jadranu između 22 i 25 °C.

Nastavlja se razdoblje razmjerno povoljnih biometeoroloških prilika koje će kod mnogih ljudi podržavati primjerenu radnu koncentraciju i dobro raspoloženje. U dijelovima dana s izraženijim nestabilnostima moguće su manje tegobe kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika.

Do kraja tjedna na kopnu promjenljivo povremeno s kišom i pljuskovima, osobito u petak i subotu. Na Jadranu djelomice sunčano ponegdje uz pljuskove, osobito u petak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

sjever.hr / DHMZ

28.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.