Now Reading:
III. IZBORNA JEDINICA: Ministar Horvat nosi listu HDZ-a, pregovori SDP-a i Posavca se zakomplicirali?
Full Article 2 minutes read

III. IZBORNA JEDINICA: Ministar Horvat nosi listu HDZ-a, pregovori SDP-a i Posavca se zakomplicirali?

horvat

Prema pisanju Jutarnjeg lista polako se poslaguju kockice za predstojeće parlamentarne izbore odnosno dovršavaju se liste. Što se tiče III. izborne jedinice ono što je već odranije poznato da će listu SDP-a nositi župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

S druge strane, na listi HDZ-a, mjesto nositelja preuzet će ministar gospodarstva Darko Horvat.

-Poznato je da će prvu izbornu jedinicu nositi predsjednik stranke Andrej Plenković, treću ministar gospodarstva Darko Horvat, četvrtu osječki župan i potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić, petu potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, šestu bi mogao nositi Davor Božinović – piše Jutarnji list.

Prema pisanju tog nacionalnog lista još uvijek nije poznato na čiju će listu uspješan međimurski župan Matija Posavec?

-Kad je riječ o SDP-u i Restart koaliciji, iz stranke neslužbeno najavljuju da su dogovorili zajednički izlazak na izbore s međimurskim županom i bivšim HNS-ovcem Matijom Posavcem. Iako izgledno jest da se dogovore, pregovori su se, kako doznajemo, ipak zakomplicirali jer mu je međimurski SDP rušio točke na Skupštini skupa s HDZ-om i htio smijeniti ravnatelja bolnice.

Ponuda SDP-a je takva da bi dobio ulazno, drugo mjesto u III. izbornoj jedinici i još jedno 12. ili 13. na istoj listi. No, hoće li pristati na to, znat će se do kraja idućeg tjedna. Posavec pregovara i s varaždinskim županom Radimirom Čačićem, a razmišljao je i da okupi blok manjih, centrističkih stranaka – donosi Jutarnji list.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/zakomplicirali-se-pregovori-sdp-a-i-matije-posavca-hdz-dobio-zvucno-pojacanje-a-nagovaraju-i-mladena-markaca-da-nosi-listu/10334929/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 24.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.