Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Danas suho i toplo, ali nova je kiša na vidiku!
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Danas suho i toplo, ali nova je kiša na vidiku!

Danas će, prema najavama DHMZ-a, biti pretežno sunčano, poslijepodne uz postupan porast naoblake sa zapada. Vjetar na kopnu većinom slab. Duž obale će u prvom dijelu dana puhati umjerena bura, a poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak koji će biti izraženiji u Dalmaciji na otocima i prema otvorenom moru. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu od 13 do 17, a najviša dnevna većinom između 20 i 25 °C.

Izgledi vremena

Prevladavat će sunčano uz umjerenu naoblaku. U noći sa subote na nedjelju prolazno naoblačenje s pljuskovima, grmljavinom i povremenom kišom, a oborina će postupno prestajati tijekom nedjelje prijepodne. U subotu će zapuhati umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, no već u noći će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu buru i sjeverozapadnjak. U subotu osjetno toplije, osobito na kopnu.

Biometeorološka prognoza za petak

Povoljne biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj omogućavati dobar san i odmor noću, dobru koncentraciju i radni učinak danju te pridonositi dobrom raspoloženju kod većine ljudi. Kroničnim bolesnicima će biti olakšano podnošenje tegoba vezanih uz njihove bolesti.

ak/sjever.hr/dhmz

22.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.