Now Reading:
DOBRE VIJESTI: Kafići odsada mogu raditi i dulje od 23.00 sata. No, ove mjere i dalje su na snazi!!!
Full Article 2 minutes read

DOBRE VIJESTI: Kafići odsada mogu raditi i dulje od 23.00 sata. No, ove mjere i dalje su na snazi!!!

korzo

HZJZ objavio je nove upute za rad u ugostiteljskih objekata u kojima se za razliku od prethodnih više ne navodi ograničenje radnog vremena od 6 do 23 sata. Druga pravila ostaju ista.

I dalje radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima potrebno je osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika.

Između ostalog stolovi trebaju biti raspoređeni tako da se održi fizički razmak od 1,5 m među stolovima, odnosno među različitim skupinama gostiju. Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 m. Primjerice, članovi jedne obitelji sjede udaljeni 1,5 m od druge skupine gostiju, čak i ako se radi o dugačkim stolovima koji su namijenjeni za sjedenje više osoba.

Za šankom je moguće naručiti i preuzeti hranu ili napitak bez zadržavanja. Također, moguće je posluživanje stajaćih gostiju ako se drže fizičkog razmaka, s visokim stolovima i bez njih, uz konzumaciju iz ruke.

Potrebno je smanjiti miješanje zaposlenika na način da se određenom zaposleniku odredi točno određeni broj stolova.

Na raspolaganju im stalno treba biti dezinfekcijsko sredstvo, a ukoliko je moguće, potrebno je osigurati razmak od 1,5 metra. Ako je moguće, treba ugraditi zaštitnu pregradu na mjestu posluživanja i na blagajni, koja će fizički odvojiti blagajnika od kupca.

Treba poticati beskontaktno plaćanje bankovnim karticama. Nakon odlaska svake skupine gostiju stol, stolice i druge površine koje su gosti dodirivali potrebno je prebrisati dezinficijensom, odnosno ukloniti stolnjake čak i ako nisu vidno zaprljani.

www.sjever.hr/HZJZ 21.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.