Now Reading:
Dvanaest hospitaliziranih korisnika preboljelo COVID-19 infekciju, u toku dana vraćaju se u Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica
Full Article 2 minutes read

Dvanaest hospitaliziranih korisnika preboljelo COVID-19 infekciju, u toku dana vraćaju se u Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao redovnu koordinaciju na kojoj su razmijenjene informacije o epidemiološkom stanju na području županije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako će u toku današnjeg dana dvanaestero korisnika, koji su preboljeli COVID-19 infekciju i nakon potvrde drugog negativnog nalaza, biti premješteno iz koprivničke bolnice natrag u Dom za starije i nemoćne osobe. Uz ovih 12 novih slučaja izlječenja COVID-19 infekcije ukupan broj izliječenih od bolesti uzrokovane koronavirusom na području županije je porastao na 51 osobu, izvijestio je načelnik Ljubić.

Potvrđena su i dva nova pozitivna slučaja COVID-19 infekcijom, a riječ je o korisnicima Doma, kontaktima ranije pozitivnih osobe na koronavirus koji su bili u samoizolaciji. Kako je pojasnila ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, bilo je za očekivati da će se dogoditi još poneki pozitivitet te je dodala kako su osobe bile pod epidemiološkim nadzorom cijelo vrijeme. Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije je ukupno zabilježeno 92 oboljenja COVID -19 infekcijom, kazala je Vadla te napomenula kako se epidemiološka situacija u Domu stabilizirala što je rezultat pridržavanja i provođenja svih epidemioloških mjera.
-Idemo u dobrom smjeru, a uskoro ćemo imati i nove osobe koje izlaze iz samoizolacije. Danas se u Dom vraća 12 korisnika kojima ćemo osigurati adekvatan prihvat u skladu s protokolima te i dalje vršiti nadzor kako bi u situacija bila u potpunosti pod kontrolom. U općoj populaciji stanje je vrlo dobro, svega je troje osoba koje su pozitivne i one se nalaze u izolaciji na kućnom liječenju bez ozbiljnih simptoma – izvijestila je ravnateljica Vadla.

Što se tiče funkcioniranja zdravstvenog sustava, ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se sve aktivnosti po pitanju reaktivacije sustava i rada ustanova provode bez poteškoća te u skladu s protokolima zahvaljujući odgovornom ponašanju svih sugrađana koji se pridržavaju propisanih mjera i uputa.

www. sjever.hr

21.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.