Now Reading:
Kulturne ustanove u Zagrebu otvorile svoja vrata, ali ne baš sve…….
Full Article 3 minutes read

Kulturne ustanove u Zagrebu otvorile svoja vrata, ali ne baš sve…….

msu

Kulturne ustanove grada Zagreba ponovo su otvorile svoja vrata za posjetitelje, ali ne baš sve. Prema riječima pročelnice Gradskog ureda za kulturu Milane Vuković Runjić, iako mjere popuštaju, nažalost sve gradske ustanove ne mogu započeti s radom budući je dio njih oštećen u potresu, no zahvalila je i svim onim muzejima koji unatoč činjenici da za posjetitelje još neko vrijeme neće moći otvoriti svoja vrata – dio programa objavljuju na digitalnim platformama.

“Muzeji koji su otvorilil svoja vrata za posjetitelje su – Etnografski muzej, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla, Galerija Klovićevi dvori te Muzejsko – memorijalni centar Dražen Petrović. Što se kazališta tiče svoja vrata za posjetitelje otvaraju – Zagrebačko kazalište mladih, Hrvatsko narodno kazalište, a uskoro će publika moći uživati i u predstavama Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, Zagrebačkog kazališta lutaka te Gradskog kazališta Trešnja, a dio programa na otvorenom izvodit će i Gradskog kazalište Žar ptica“, rekla je pročelnica.

Istaknula je kako ustanove počinju s radom uz sve propisane mjere, a Gradski ured za kulturu učinit će sve da u sklopu rebalansa Proračuna, sredstva za kulturu ne budu drastično smanjena. „ Dobra je vijest da idućeg tjedna prestaje i Mjera privremene obustave izvršavanja Proračuna Grada Zagreba za 2020. te će krenuti isplate i ustanovama ali i nezavisnim umjetnicima“, rekla je Vuković Runjić.

O programima Kinoteke koja počinje s radom ovoga tjedna na konferenciji je govorila ravnateljica Centra za kulturu i film August Cesarec, Maja Jurić Ivoš koja je najavila kako s pogramima uz sve mjere sigurnosti počinju 18. svibnja, a posjetitelje očekuje izbor recentnih naslova – za svakoga ponešto. Najavila je kako uz programe koji počinju u Kinoteci, a koja je ujedno i jedino kino u Zagrebu koje počinje s radom, u lipnju svoja vrata otvara i Ljetna pozornica Tuškanac.

www.sjever.hr 19.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.