Now Reading:
KRAPIINA U PROGRAMU WiFi4EU Besplatan pristup internetu na brojnim lokacijama u gradu
Full Article 2 minutes read

KRAPIINA U PROGRAMU WiFi4EU Besplatan pristup internetu na brojnim lokacijama u gradu

U okviru programa WiFi4EU, Europska komisija dodjeljuje financijsku pomoć u promicanju internetske povezivosti u lokalnim zajednicama

Vaučere u vrijednosti od 15 tisuća eura za troškove ugradnje WiFi pristupnih točaka na javnim mjestima prošle godine dobilo je 3400 općina i gradova diljem Europe, a financijsku potporu za tu namjenu dobio je i Grad Krapina i to već na prvom natječaju.

U kojoj je fazi projekt, objasnio je gradonačelnik Zoran Gregurović.
-Na natječaju gdje je bio bitan najbrži prst za dobivanje vaučera za WiFi Grad Krapina je prošle godine prošao. Dobili smo 15.000 eura za postavljanje odašiljača za WiFi i mi smo to postavili prije nekih mjesec i pol. S obzirom da je bilo vrijeme kad se nije smjelo izlaziti, nismo željeli da znatiželjni građani ne bi isprobavali – kazao je Gregurović dodavši da je oprema instalirana:
-Trenutno imamo besplatan pristup internetu na gradskom trgu, u gradskom parku na dječjem igralištu i kod svih škola, jedne i druge osnovne te sve četiri područne. Preostali dio od 12 tisuća kuna, koliko je trebalo iznad tog vaučera, dodali smo iz proračuna Grada Krapine, kako bismo kod svih škola postavili besplatan pristup internetu.

nk i ak/sjever.hr

18.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.